Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johann Quast GmbH op de Groothandelsmarkt van Hamburg

"Wij leveren vooral paprika's en tomaten in de Noordpoolregio"

Ondanks inflatie is de stemming op de groothandelsmarkt van Hamburg vrij positief. "Na de pandemie is er veel verbeterd, zowel wat de omzet als de prijzen betreft. Qua omzet zitten we op het niveau van voor corona of zelfs iets daarboven. We zijn dus goed door de crisis gekomen en staan er momenteel goed voor", vertelt Zidane Omeirat, directeur van Johann Quast GmbH, gevestigd in de centrale groothandelsmarkt.

Naast het leveren aan de horeca en cateringsector in het noorden van Duitsland, houdt het groothandelsbedrijf zich al tien jaar bezig met verslogistiek richting Spitsbergen in de Noordpoolregio. De goederen worden eerst per vrachtwagen naar Denemarken gereden en vervolgens naar Zuid-Noorwegen verscheept. Van daaruit gaat het transport verder naar Tromsø, de grootste havenstad in het noorden van Noorwegen. Daarna wordt de lading naar Spitsbergen verscheept en ter plaatse tussentijds opgeslagen en verdeeld.

Omeirat: "We leveren vooral basisvoedingsmiddelen voor dagelijks gebruik naar het noorden, zoals appelen, aardappelen, maar ook vruchtgroenten zoals tomaten, komkommers en paprika's. Onze klantenkring daar bestaat voornamelijk uit reguliere voedingsmiddelen voor de lokale bevolking en minder uit producten voor de horeca of catering."


Aankomst van groenten en fruit in Spitsbergen

Groeipotentieel
Al meer dan drie decennia is Johann Quast GmbH gevestigd op de lokale groothandelsmarkt van Hamburg. Hoewel de groothandelsmarkt nog steeds een belangrijke rol speelt in de regionale en bovenregionale versvoorziening, kijkt Omeirat kritisch naar de toekomst. "Er zijn al meerdere onafhankelijke groothandelsbedrijven in de AGF-sector, die succesvol opereren los van de groothandelsmarkt. Ik sluit daarom niet uit dat de groothandelsmarkt in de komende jaren aan belang zal verliezen. Desondanks zijn we nog steeds tevreden met onze locatie. We zijn op de goede weg en bedienen een breed klantenbestand. Daarom kijk ik specifiek voor ons bedrijf optimistisch naar de toekomst."

Voor meer informatie:
Zidane Omeirat
Johann Quast GmbH
Groothandelsmarkt Hamburg
Tel.: +49 (0)40 30 37 40 45
[email protected]
www.johann-quast.de

Publicatiedatum: