Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ondanks terugroepactie nog altijd veel vraag naar Maltezer uit Tunesië"

Het paradepaardje van Med' Essor, de Maltezer uit Tunesië, is nog een maand verkrijgbaar. Dit jaar begon het seizoen voor de Maltezer op 7 januari, iets eerder dan gebruikelijk. "Net zoals dit voor veel andere producten uit het Middellandse Zeegebied geldt, zijn ook de hoeveelheden Maltezer dit jaar kleiner dan normaal, om precies te zijn tot 30% minder dan vorig jaar", vertelt Mourad Ben Salem.

De gebeurtenis die dit jaar met name de aandacht op de Tunesische Maltezer vestigde, was de terugroeping van het product op 4 maart. "Het fruit is uit de handel genomen (800 kg) omdat het een gehalte aan gewasbeschermingsmiddelen bevatte dat het maximaal toegestane gehalte enigszins overschreed."

"GIFruits heeft ingegrepen om de situatie te kunnen regulariseren. Inmiddels zijn er andere analyses uitgevoerd en is alles weer in orde. Hoewel het incident het imago van de Maltezers deels heeft geschaad, heeft het geen gevolgen gehad voor de verkoop. Het incident heeft de verkoop gelukkig totaal niet beïnvloed, het fruit is nog steeds onverminderd populair. De afzet verloopt toch zeer vlot en het aantal verkochte stukken fruit is tot nu toe zelfs toegenomen."

Med' Essor is verder zo'n drie weken geleden begonnen met de afzet van meloen uit Honduras. Deze week komt daar meloen uit Marokko bij, met "redelijke" prijzen. Hoewel de markt vanwege de ongunstige buitentemperaturen niet erg dynamisch is, "verloopt het seizoen op dit moment heel goed".

Voor meer informatie:
Mourad Ben Salem
Med’Essor
Rue de Carpentras CP90295
94592 Rungis Cedex, Frankrijk
Tel.: +33 (0)1 41 80 64 60
Mob: +33 (0)6 73 35 37 41
[email protected]   

Publicatiedatum: