Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

EarthPad inlegvel goedgekeurd voor recycling

Het papieren inlegvel voor fruit van Sirane is goedgekeurd voor recycling door het On-Pack Recycling Label (OPRL). Volgens Sirane is het 's werelds eerste goedgekeurde recyclebare absorberende inlegvel.

"Sirane staat al jaren bekend als expert op het gebied van absorptie en innovatie. Dit product combineert de twee. We zijn niet op de hoogte van enig ander absorberend inlegvel op de markt waar ook ter wereld dat is goedgekeurd voor recycling, dus dit is een grote stap voorwaarts. Veel fruit wordt verkocht in punnets of trays met een absorberend inlegvel om het fruit langer vers te houden. Met EarthPad is het inlegvel nu milieuvriendelijk", zegt Simon Balderson, directeur van Sirane.

EarthPad bestaat uit een absorberende laag van cellulose en een papieren buitenlaag met barrièrecoating. Het product is ook composteerbaar. De pads zijn verkrijgbaar in zwart, wit, rood en bruin kraftpapier. Ze zijn verkrijgbaar als gewone absorberende inlegvelletjes en als op papier gebaseerde absorberende kussentjes – Earthpad Soft-Hold – voor het beschermen van zacht en delicaat fruit.

Naast de OPRL-goedkeuring heeft Sirane ook andere onafhankelijke testen voor recyclebaarheid uitgevoerd en de pads zijn verder goedgekeurd door de UK Recycling Association.

"Na het zien van de positieve resultaten van de test om de mogelijkheid van verpulpen en recyclen te onderzoeken, volgens EN 13430, keur ik graag een papieren recyclebaar inlegvel goed dat bestaat uit een absorberende laag van cellulose met papier aangebracht op de boven- en onderkant", zegt Simon Ellin, CEO van de UK Recycling Association.

Sirane ontwikkelt en produceert absorberende, kartonnen en flexibele verpakkingen. Het bedrijf heeft drie vestigingen in het VK een productiefaciliteiten in Tsjechië, Mexico en de VS.

Voor meer informatie:
Mark Lingard
Sirane
Tel: +44 1952 230055 
mark.lingard@sirane.com 
www.sirance.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.