Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Levante Organic Farming opent standplaats op groothandelsmarkt in Bremen

"Biologisch nog steeds grote trend"

De groothandelsmarkt in Bremen heeft sinds kort een nieuwe huurder, namelijk Levante Organic Farming. Het bedrijf kan putten uit een kleurrijk assortiment afkomstig van 20 hectare Spaanse vollegrondsteelt, en fungeert vooral hoofdzakelijk als agentschap voor het gelijknamige moederbedrijf dat gevestigd is in La Huerta de Valencia. "Door de centrale ligging in Bremen kunnen we van hieruit niet alleen flexibel aan afnemers in Duitsland leveren, maar ook in buurlanden zoals Scandinavische landen en de Benelux", zegt directeur Hassan El-Hassan.


Zicht op de nieuwe stand van LOF

Als gespecialiseerde bio-groothandelaar is Levante Organic Farming vooral groothandelaren en retailers van dienst. "Biologisch wordt nog vaak ten onrechte met duur geassocieerd. Daar willen wij nu graag verandering in brengen door biologische producten tegen betaalbare prijzen aan te bieden. Wat ons daarbij helpt is dat we het gros van ons groentenaanbod direct uit eigen teelt kunnen betrekken", aldus Hassan. Het huidige assortiment bestaat uit onder andere venkel, bleekselderij, spinazie, Chinese kool, broccoli, Romanesco en andere koolsoorten. In het voorjaar komen er ook Spaanse kruiden uit de vollegrond op de markt. Speciaal voor onze Arabische en Turkse afnemers bieden we ook de populaire Molokhia bladeren aan."

Biologisch is nog steeds een trend
Ondanks de huidige inflatie is de positieve trend in de categorie biologische levensmiddelen volgens Hassan ongebroken. "Biologische groenten en fruit zijn nog steeds een grote trend, vooral in de Noord-Duitse grote steden Bremen en Hamburg." Hij ziet dat biologisch momenteel ook in de klassieke groothandel aan belang wint. "Wij vinden het daarom erg belangrijk om ook de kleinere afnemers, bijvoorbeeld de gespecialiseerde retailers, van hoogwaardige biologische producten te voorzien. In dat opzicht is het heel belangrijk dat biologisch zijn plaats vindt op de groothandelsmarkt."

Rechts: biologische romanesco uit eigen teelt

Hoewel de groothandelsmarkt in Bremen met Naturkost Kontor al een bio-groothandelaar heeft, is er van concurrentie geen sprake, vervolgt Hassan. "Wij zien onszelf als partners en wisselen informatie met elkaar uit. Dat geldt overigens ook voor de andere aanbieders op de plaatselijke groothandelsmarkt. Onze strategie is nu om ook op de andere groothandelsmarkten partners te vinden, zodat we ook daar de productvariƫteit met onze producten kunnen verrijken."

Voor meer informatie:
Hassan El-Hassan
Levante Organic Farming GmbH
GroƟmarkt Bremen
Tel: +49 176 49949299
[email protected]
levanteorganicfarming.com

Publicatiedatum: