AgroScout bevordert aardappelteelt

AgroScout, een leverancier van technologie voor precisietuinbouw, heeft een samenwerking aangekondigd met aardappeltelers in de VS, die een uitgebreide oplossing biedt voor het verzamelen en analyseren van gegevens tijdens de hele teeltcyclus van aardappelen. De technologie maakt gebruik van de nieuwste drone-, satelliet- en mobiele technologie om nauwkeurige gegevens te verzamelen over de bodemgesteldheid, de gezondheid van de planten en de gewasopbrengst, zodat telers realtime informatie krijgen om weloverwogen beslissingen te nemen.

Deze geavanceerde technologie is een SAAS (Software as a Service) bedrijf, wat betekent dat het overal in de VS kan worden gebruikt zonder dat er een speciaal opererend team nodig is. Elke technicus kan de technologie eenvoudig bedienen met een unieke app, waardoor deze toegankelijk is voor telers van elke omvang. Begin 2022 voegde AgroScout innovatieve Coloradokeverdetectie aan zijn gewasbeschermingsmogelijkheden toe en aan het eind van het jaar creëerde het bedrijf een warmtekaart met voorschriftkaarten die kunnen helpen bij het sturen van precisiespuiten, wat resulteert in een afname van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen met 40-85% en aanzienlijke kostenbesparingen voor telers.

AgroScout is de enige technologie met de mogelijkheid om aardappelen te inventariseren, wat essentieel is voor het inschatten van de opbrengst aan het begin van het seizoen. Het bedrijf heeft ook een orthofoto over het bladerdak toegevoegd, een functie die de opbrengstschattingen gedurende het hele seizoen verbetert en een hoge correlatie heeft met de uiteindelijke opbrengst. Door gebruik te maken van de functie " bladerdek" kunnen telers duizenden euro's besparen door aan het eind van het seizoen onnodig spuiten of bemesten te vermijden.

Dit jaar heeft AgroScout ook 's werelds meest geavanceerde drone voor de tuinbouw, de Mavic 3 Enterprise Multispectral, aan zijn gereedschapskist toegevoegd. De drone heeft RGB- en multispectrale camera's met hoge resolutie, waardoor telers nog meer gegevens krijgen om weloverwogen beslissingen te nemen. AgroScout is enthousiast om nieuwe diensten en mogelijkheden aan te kondigen die in 2023 zullen worden uitgebracht.

Tot slot heeft AgroScout samengewerkt met de tuinbouwbeheer-software CropTrak, waardoor telers over de hele wereld tuinbouwgegevens uit verschillende bronnen kunnen verzamelen en omzetten in winstgevende actiepunten.

"Bij AgroScout geloven we dat precisietuinbouw de toekomst van de tuinbouw is," aldus CEO Simcha Shore. "Onze technologie is ontworpen om telers te helpen hun activiteiten te optimaliseren, hun opbrengsten te verbeteren en hun impact op het milieu te verminderen. We vinden het geweldig om onze innovatieve oplossingen naar aardappeltelers in de VS te brengen en kijken uit naar een succesvolle samenwerking."

Voor meer informatie:
Simcha Shore
Agroscout
agro-scout.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.