"Autumn Crisp is een veelbelovend druivenras"

"Hoewel de voorbereidingen voor het nieuwe Portugese druivenseizoen al aan de gang zijn, waren er terugkijkend op het vorige seizoen heel wat uitdagingen," zegt Susana Ferreira, marketingdirecteur van Vale da Rosa.

"In Portugal begint ons seizoen eind juni en dat loopt tot oktober/november. Voorlopig zijn onze exportmarkten te vinden in Europa. Polen, Frankrijk en Nederland zijn de belangrijkste afnemers van onze geëxporteerde druiven. Vorig jaar was een jaar vol uitdagingen. De plotselinge stijging van alle kosten van de druiventeelt drukte de marges. In ieder geval, en zoals altijd, is onze focus op kwaliteit blijven liggen. We leren efficiënter te zijn met wat we hebben en het is juist in deze moeilijke tijden dat we moeten verbeteren. Gelukkig hebben we onze doelen kunnen bereiken en kunnen we het ondanks de uitdagingen als een positief jaar beschouwen."

Hoewel Vale da Rosa al een grote verscheidenheid aan druiven exporteert, proberen ze als bedrijf nog steeds te innoveren, legt Ferreira uit. "Autumn Crisp is een recente, maar veelbelovende variëteit. En dat geldt ook voor de variëteiten Sweet Globe, Sweet Celebration, Timpson en Allison. We blijven nieuwe druivenrassen planten, vernieuwen ons areaal en verhogen de teelt. We werken ook aan nieuwe, duurzamere en milieuvriendelijkere verpakkingen. Wat de verkoop betreft, zijn we met nieuwe markten bezig en we willen het totale exportpercentage verhogen."

Vale da Rosa Foundation
Om het gebrek aan beschikbare arbeidskrachten op te lossen in het gebied waar Vale Da Rosa actief is, werkt de druivenexporteur hard aan het naar de regio halen van gezinnen: "We willen ook meer aandacht besteden aan industrialisatie, waarbij we de nadruk leggen op het project dat we al hebben voor de productie van rozijnen en vele andere afgeleide producten. Ook met betrekking tot personeelsbeheer is een van onze grootste uitdagingen het zoeken en behouden van mensen. Hiervoor hebben we de Vale da Rosa Foundation opgericht. Het belangrijkste doel is gezinnen naar onze regio, Ferreira do Alentejo, in het zuiden van Portugal, te halen die de stabiliteit van het personeelsbestand in ons bedrijf kunnen garanderen en kunnen bijdragen aan de plaatselijke ontwikkeling," besluit Ferreira.

Voor meer informatie:
Susana Ferreira
Vale da Rosa
Tel: +351 932 271 253
Susana.ferreira@valedarosa.com 
www.valedarosa.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.