Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuurlijke Elstar-mutant blijkt lang bewaarbaar

Marius Hol, inkoper Aardappels Groenten & Fruit bij Odin is gecharmeerd van de unieke biodynamische Elstar Mantel-appel van Fruitful: "Het is een mooie appel, extra rood van kleur en door de stevigheid is de appel goed bewaarbaar."

De bewaarbaarheid is zeker niet onbelangrijk voor zowel winkelier als consument. Foto: Odin

Biodynamisch fruitbedrijf Fruitful
Odin heeft al vele jaren een goede relatie met het fruitbedrijf Fruitful van Rein Mantel in Biddinghuizen. Rein teelt Elstars en op een dag vond hij tussen zijn bomen een natuurlijke mutant, die hij doopte tot ‘Elstar Mantel’. Het bijzondere van deze appel is dat hij later in het seizoen geplukt kan worden en wat steviger vruchtvlees heeft. Mede hierdoor is de appel lang en goed te bewaren.

Elstar Mantel lang bewaarbaar
"Odin heeft voor de lange termijn de intentie uitgesproken om deze unieke Elstar-appel te verkopen", zegt Wouter Wezenbeek, hoofd Source & Supply Odin. "Als groothandel en winkelketen willen we graag wat meer appels verkopen, zodat we de komende jaren Reins volledige oogst kunnen afnemen. De omvang van zijn boomgaard past goed bij Odin."

Sap van de minder mooie appels
Naast de appel introduceert Odin ook een aantal sappen onder de naam Oersap. In het appelsap zitten de nét iets minder mooie appels van Rein Mantel die ook heerlijk zijn, maar niet voor de losse verkoop geschikt zijn.

Actie rondom introductie
Om de appel te introduceren heeft Marius in het voorjaar mooie aanbiedingen gepland. Ook het Appel-Oersap komt in de aanbieding. Odin noemt het een mooie biodynamische kruisbestuiving. Rein Mantel staat klaar om de sorteerband aan te laten zetten voor zijn appels.

De onderzoeksresultaten Elstar Mantel vind je hier.

Voor meer informatie:
Odin
[email protected]
www.odin.nl

Publicatiedatum: