Simon Höfler, Höfler Gemüse:

"Komkommerprijzen zullen de komende weken dalen"

De hoge komkommerprijzen in de foodretail zorgen voor onrust bij de Duitse consument. Door de hoge energieprijzen hebben veruit de meeste Nederlandse telers deze winter niet kunnen telen, terwijl de koudegolf in Spanje een aanzienlijke invloed heeft gehad op de kwaliteit en de volumes. In Noord-Europa wordt de oogst uitgesteld omdat "er vanaf half februari zoveel licht is dat je minder energie hoeft te gebruiken. De dagen worden nu weer langer en er is minder gas nodig. De komkommers komen nu pas langzaam op de markt. Ook in Duitsland komt de oogst nu geleidelijk op gang", vertelt Simon Höfler, komkommerteler in het Neurenbergse Knoblauchsland, aan InFranken.de.

Höfler Gemüse heeft zijn eigen komkommers twee tot drie weken geleden geplant. Over twee tot drie weken worden deze geoogst. Hoe dichter het voorjaar nadert, hoe meer de prijzen zullen dalen, vermoedt Höfler: "De prijzen zullen de komende drie tot vier weken waarschijnlijk zakken, omdat het aanbod zal toenemen. Tomaten zullen naar mijn inschatting duur blijven en vanaf half mei zullen de prijzen mogelijk dalen." De tomatenteelt in Nederland en Duitsland start dan vanaf april, zei hij.

Afbeeldingen: Michael Böllet (www.michaelboellet.de)

Voor meer informatie:
Simon Höfler
Höfler Gemüse GbR
Spargelfeldweg 1
90425 Nürnberg, Duitsland
info@hoeflergemuese.de 
www.hoeflergemuese.de   
  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.