Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Lisdorfer Frischgemüse Handelsges

"Weekmarkten en speciaalzaken hebben het zwaar"

Ook in het Saarland hebben de prijsstijgingen steeds meer invloed op de dagelijkse groente- en fruithandel. "De marktsituatie is momenteel uiterst moeilijk, wat vooral te wijten is aan de hoge inkoopkosten en de soms moeilijke aanvoersituatie", zegt Frank Klein, inkoper en verkoper bij Lisdorfer Frischgemüse Handelsges. mbH, gevestigd in Saarlouis.

Rechts: Een Spaanse leverancier toont verse Tango Gold clementines kort voordat ze worden geladen voor verzending naar Duitsland.

Clementines behoren bijvoorbeeld tot de seizoensgebonden toppers, aldus Klein. "We bieden nu zowel Tango Gold uit Spanje als Israëlische Orri clementines aan. Tango Gold zal naar verwachting binnen drie tot vier weken op zijn. Orri clementines daarentegen zullen we een paar weken langer kunnen aanbieden." Beide clementinesoorten hebben hun bestaansrecht en zijn doorlopend tegen hoge, stabiele prijzen op de markt.

Prijsstijgingen geven vorm aan de groentehandel
Als regionaal actieve groothandel is Lisdorfer Frischgemüse verantwoordelijk voor de afzet van regionaal geteelde groentegewassen. Klein: "De laatste restvoorraden Saarlandse kool en selderij raken nu langzaam op, daarom sluiten we het seizoen over twee tot drie weken af. Paardenbloemen, een populair item in Saarland, worden meestal tot eind maart/begin april aangeboden."

Het leeuwendeel van het groenteassortiment wordt nu seizoensgebonden uit Zuid-Europese landen betrokken. "We betrekken momenteel bijvoorbeeld kleurrijke salades uit de Provence in Zuid-Frankrijk. In deze categorie is de beschikbaarheid van goederen momenteel nog in orde." In het bloemkoolsegment zijn de zaken volgens Klein kritischer. "Of het nu uit Frankrijk, Spanje of Italië komt, bloemkool is momenteel extreem duur door schaarste aan het product, met pakketprijzen rond de 20 euro. We zien vergelijkbare uitschieters bij broccoli en paprika's, Italiaanse koolrabi en Portugese spitskool."

Het zijn niet alleen de recordhoge inkoopprijzen; ook de elektriciteits- en dieselkosten zorgen momenteel voor problemen bij de fruitgroothandel. Het bedrijf constateert echter een zekere mate van acceptatie bij de klanten met betrekking tot deze prijsverhogingen. Deze aspecten en vooral een prijsbewuster consumentengedrag hebben uiteindelijk hun weerslag op de klantenkring van de groothandel, aldus Klein. "De omzet van de horeca is tot nu toe grotendeels stabiel, maar vooral de weekmarkten en de vakhandel hebben zwaar onder de omstandigheden geleden. Dit is vooral te wijten aan het feit dat veel consumenten uit prijsoverwegingen nu steeds meer bij discounters winkelen."

Voor meer informatie:
Frank Klein
Lisdorfer Frischgemüse Handelsges. mbH
Überherrner Str. 17
66740 Saarlouis, Duitsland
Tel.: +49 (0)683 140 621
info@lfg-lisdorf.de
www.lfg-lisdorf.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.