Dennis van Tricht, AGF-Direct:

"Einde bloemkooltekort nog niet in zicht"

Tholen - Op de bloemkoolmarkt is het momenteel op en tekort. "Er wordt van heinde en ver om bloemkool geschreeuwd", vertelt Dennis van Tricht van AGF-Direct. "Eerst was de winter te warm en nu te koud. Vanuit Frankrijk komt er dan ook nauwelijks bloemkool deze kant op. En ik verwacht dat dit nog wel twee à drie weken aanhoudt."

"Naast de Franse aanvoer is ook de aanvoer uit het noorden van Spanje door het koude weer gestremd. Alleen in het zuiden van Spanje is het iets warmer en komt er iets meer bloemkool los, maar bij lange na niet voldoende om aan de vraag te voldoen", aldus de vollegrondsgroentenhandelaar uit Zwaagdijk.

Grote winsten zitten er voor AGF-Direct echter niet bij. "Op de vrije markt kun je nu 18 tot 20 euro maken, maar wij hebben bijna allemaal contractteelt. We moeten momenteel alle contracten korten. Het enige voordeel is dat het probleem zo breed is, dat het wordt geaccepteerd. Er zijn zelfs supermarkten die nu al twee weken geen bloemkool en broccoli voeren. Een ongekende situatie en het einde is nog niet in zicht."

Voor meer informatie:
AGF Direct
Dennis van Tricht
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
Tel: 085-3032632
dennis@agfdirect.nl 
www.agfdirect.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.