4G realtime smart sensor met hoge communicatiestabiliteit

"Bij het internationale transport van groenten en fruit is het belangrijk de temperatuur en luchtvochtigheid in de container in realtime te kunnen opvolgen. Daarbij bepaalt de stabiliteit van de communicatie de integriteit van de geregistreerde gegevens en dat is precies het voordeel van onze 4G realtime smart sensor", vertelt Tina Sun, manager van Fresh-key (Shanghai) Technology Co. aan Freshpublishers. "Momenteel is het wereldwijde communicatienetwerk niet overal gelijk. Sommige landen, zoals Nieuw-Zeeland, Japan en Taiwan, hebben zich bijvoorbeeld teruggetrokken uit het 2G-netwerk. Het 4G-netwerk wordt evenwel ruim toegepast. De communicatieomgeving van het wereldwijde netwerk is ongelijk, waardoor het moeilijk is om gegevensregistratie te stabiliseren. Dit is de moeilijkheid van koelketenlogistiek. Daarom hebben we sensors gelanceerd die gebruikmaken van het 4G-netwerk om aan deze vraag te voldoen."

"Het 4G-netwerk bestrijkt de meeste landen en regio's in het wereldwijde internationale transport, zodat de gegevens volledig kunnen worden bijgehouden. Wanneer bijvoorbeeld bananen van Ecuador naar Japan worden vervoerd, veranderen de netwerkomgevingen van de landen waar ze passeren. De netwerkcompatibiliteit van sensoren is meestal niet hoog en bij het passeren van landen met verschillende netwerken zal dat resulteren in communicatieonderbrekingen, wat het vastleggen en uploaden van gegevens negatief beïnvloedt. De 4G realtime smart sensor kan dit oplossen omdat het gebruikte technische 4G CAT1/M-signaal de meeste landen en regio's ter wereld kan dekken en een hoge mate van compatibiliteit heeft." 

Omdat het product gebruikmaakt van een communicatienetwerk met de kenmerken van het IoT, is de uploadsnelheid van gegevens snel, is het stroomverbruik laag en kan de levensduur oplopen tot 90 dagen, wat genoeg is om de behoeften van de meeste internationale koelketentransporten te dekken. Het product is bovendien dun en licht en makkelijk te plaatsen. Het kan in de container worden geplaatst of aan een pallet of een karton worden bevestigd, zodat het gemakkelijk kan worden gevonden wanneer het op de bestemming aankomt. 

De sensor kan in de container worden geplaatst of aan een pallet worden bevestigd 

Fresh-key (Shanghai) Technology Co. levert complete IoT-monitoringsoplossingen voor de koelketen van vers voedsel voor wereldwijd transport. Het bedrijf heeft klanten in tientallen landen in Amerika, Oceanië en Azië.

Voor meer informatie:
Tina Sun (manager)
Fresh-key (Shanghai) Technology Co., Ltd
Tel: +86 150 0056 4488 (China)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.