Italiaanse ijsbergslateler zoekt nieuwe afzetmarkten

"Onze oogst van ijsbergsla is in de maand oktober van start gegaan met een oogst van 75 ton per week en een constante afzet. Dit jaar hebben we dankzij de uitbreiding van het areaal, een verfijning van de teelttechnieken en een goede planning al mooie resultaten behaald", zegt Maria Pezone van het teeltbedrijf Società Egiziaca uit de Zuid-Italiaanse provincie Napels. 

Maria en Antonio Pezone

Società Egiziaca oogst ijsbergsla gedurende 8 maanden per jaar op een areaal van 100 hectare. Teeltmanager Maria Pezone en directeur Antonio Pezone zullen op 8 februari een bezoek brengen aan de Fruit Logisica in Berlijn.

"Op basis van de ervaring van de afgelopen 5 jaar kunnen we zeggen dat we uitstekende resultaten hebben behaald. IJsbergsla is een product dat veel techniek vereist. Slechts met de juiste teeltmethodes kom je tot bevredigende resultaten. Het is niet eenvoudig om gedurende 8 maanden per jaar in Italië ijsbergsla te telen in deze hoeveelheden", zegt Maria. 

"De klimaatverandering is dit jaar duidelijk zichtbaar. Het warme, vochtige klimaat tot half januari heeft de controle van ziekten en plagen complexer gemaakt. Bovendien is de teeltcyclus in de war geraakt, met eerst een voortvarende ontwikkeling van de sla en daarna een vertraging." 

Egiziaca breidt elk jaar het areaal bestemd voor de teelt van ijsbergsla uit om er zich steeds verder in te specialiseren en de Italiaanse en buitenlandse markt gedurende 8 maanden per jaar constante hoeveelheden aan te kunnen bieden.

"Ook bij veldsla hebben we dit jaar prima teelt- en kwaliteitsresultaten. We kunnen een aanvoer van 3,5 ton per week garanderen. Ons product wordt zeer gewaardeerd door de verwerkende industrie. We oogsten veldsla van oktober tot en met april. De kwaliteit is uitstekend door de goede bodem- en klimaatomstandigheden in Campanië", besluit Maria Pezone. 

Società Egiziaca bereidt zich momenteel voor op de aanplant van netmeloenen, die van begin mei tot eind juni geoogst zullen worden. 

Voor meer informatie:
Società Agricola Egiziaca
Via Madonna del Pantano Nord
80014 Giugliano in Campania - Italië
Tel: +39 (0)81 8392812
produzione@egiziaca.com
www.egiziaca.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.