"Grootste voordeel van Tie Up tot nu toe is dat ik alle kosten kan zien terwijl het seizoen vordert"

Tie Up Farming heeft beheermodules voor oogsten, tuinbouw-technische taken en het beheer van alle gewasbeschermingsmiddelen in één platform. De realtime informatie is één voordeel, maar wat echt gebeurt is dat het bedrijf volledig gedigitaliseerd is en dat nu strategische beslissingen over het bedrijf en langetermijnbeslissingen met één druk op de knop kunnen worden genomen. Dat betekent geen handmatige gegevensverzameling meer vanuit verschillende software en excel-spreadsheets.

Het bedrijf heeft net zijn module voor kostenberekening geüpgraded, die alle bedrijfskosten in één platform omvat, inclusief loonwerk, overheadkosten en eenmalige aankopen die het tuinbouwbedrijf aan specifieke patches/blokken en bedrijven kan koppelen.

"Ook hebben we voor het komende oogstseizoen de oogstmodule geüpgraded, die nu de oogst voor citrustelers en amandelen, walnoten en pistachenoten omvat. We dekken al appelen en peren, steenfruit, avocado, mango, kersen, groenten, zachtfruit en druiven. Alle opbrengstinformatie staat op één platform en de kostenanalyse en -berekeningen, die arbeid, machines, agrotechnische werkzaamheden en inputs zoals gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen omvatten, gelden voor alle tuinbouwactiviteiten en voor alle soorten gewassen," legt Roei Yaakobi van Tie Up Farming uit."We zien verbluffende resultaten van onze laatste release, voornamelijk de nieuwe voorraadbeheermodule voor gewas-beschermingsmiddelen en meststoffen die gekoppeld is aan ons spuit-, strooi- en fertigatiedagboek. Onze telers vertelden ons dat ze een vermindering van de gebruikte middelen zagen, wat hielp met de ESG KPI's (duurzaamheidsdoelstellingen) met meer de 12% sinds die module werd uitgebracht."

Roei zei dat dit werd bereikt door een realtime zicht op de voorraad en wat er beschikbaar is voor om te gebruiken en bestellingen van leveranciers te timen, geen dubbele hoeveelheden te gebruiken en realtime informatie te zien over wat er werd gespoten of bemest en hoe het de opbrengst of de plant beïnvloedt en meer.

Sam Boyce, manager bij Hall and Sons Orchards, een appel-, peren- en steenfruitteler in Goulburn Valley: "Voor mij is het grootste kenmerk van Tie Up tot nu toe dat ik alle kosten kan zien terwijl het seizoen vordert. Doordat deze zo gemakkelijk toegankelijk zijn blijven ze in het oog en kunnen we ervoor zorgen dat het bedrijf winstgevend blijft met krappe marges. De functionaliteit van een rapport dat elke kostenpost op het bedrijf per blok of ras met één druk op de knop weergeeft bespaart ons veel tijd. Met dit alles plus een geweldig spuitdagboek in één programma is het een goede stap op weg naar technologische integratie voor alle telers."

Het platform wordt nu gebruikt door alle niveaus van werknemers in de tuinbouwsector, inclusief de managers, exploitanten, bedrijfsleiders, administratie en management, aangezien TieUp Farming meer dan 90% van het bedrijf bestrijkt.

Voor meer informatie:
enquiry@tieupfarming.com  
www.tieupfarming.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.