Niet-destructieve methode van Tr Turoni

Hardheid van blauwe bessen en kersen meten

De teelt en verkoop van kersen en blauwe bessen is de afgelopen jaren fors toegenomen. Het zijn ondertussen twee zeer belangrijke fruitsoorten in de internationale handel. 

Omdat het producten zijn die tegen een behoorlijk hoge prijs per kilo worden verkocht doorheen de toeleveringsketen, moeten ze het schap in de juiste mate van rijpheid bereiken om de consument tevreden te stellen. Voor beide fruitsoorten is de hardheid van het vruchtvlees een belangrijke kwaliteitsindex, aangezien de meeste consumenten de knapperigheid ervan waarderen. 

Het Italiaanse bedrijf TR Turoni biedt een reeks digitale durometers aan waarmee op een eenvoudige en snelle manier de hardheid van het vruchtvlees van kersen en blauwe bessen kan worden gemeten. Het instrument simuleert de druk van een vinger op het vruchtvlees, zonder het te breken of te doorboren, en levert de relatieve waarde.

"Met het instrument kan de hardheid van het vruchtvlees van sommige fruitsoorten nauwkeurig, snel en op niet-invasieve manier worden geëvalueerd. Het controleren van de hardheid als rijpingsindex en informatiebron over de houdbaarheid van een product kan zowel telers, handelaars als retailers van groot nut zijn", vertelt bedrijfseigenaar Enrico Turoni. 

Enrico Turoni

In tegenstelling tot de penetrometer schaadt de durometer het fruit niet.

"We zullen aanwezig zijn op de Fruit Logistica in hal 4.2, stand C35. We zullen er klanten en leveranciers ontmoeten en mogelijk nieuwe samenwerkingen aangaan", besluit Turoni.

Voor meer informatie:
T.R. Turoni srl
Via Copernico 26
47122 Forlì - Italië
Tel: +39 (0)543 724848
info@trturoni.com
www.trturoni.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.