Scanner bepaalt versheid van avocado's en aardbeien

Volgens technologiebedrijf OneThird wordt tot 40% van het bederfelijke voedsel weggegooid voordat het wordt geconsumeerd. Het bedrijf heeft een scanner ontwikkeld waarmee de gebruiker kan vaststellen of het fruit in goede staat is en situaties kan vermijden waarbij de buitenkant van het product mooi is, maar de binnenkant volledig bedorven.

Met de scanner hoopt OneThird de verspilling van bederfelijk voedsel met ongeveer 25% te verminderen, naast het vergemakkelijken van het leven van de gebruiker als het gaat om het consumeren van voedsel. "De astronomische hoeveelheid voedsel die jaarlijks wordt verspild is onthutsend, vooral omdat zoveel verspilling plaatsvindt in rijke landen. We hebben hard gewerkt om technologie te creëren die kan helpen bij deze wereldwijde uitdaging die rechtstreeks van invloed is op voedseltekorten", aldus Marco Snikkers, CEO en oprichter van OneThird.

Volgens Snikkers kan de scanner van het bedrijf de houdbaarheid van gescande producten vaststellen, in plaats van alleen de hoeveelheid suiker of zuurgraad, zoals het geval is met de huidige laboratoriumscanners. "We zijn erg trots dat we het eerste product hebben ontwikkeld waarmee de houdbaarheid van verse producten nauwkeurig en objectief kan worden ingeschat."

Bron: abrafrutas.org
Foto: OneThird


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.