Key introduceert optische sorteermachine voor aardappelen

Key Technology, lid van de Duravant-groep, introduceert op Fruit Logistica in Berlijn hun verbeterde Herbert Oculus optische sorteermachine voor hele aardappelen.

Dit systeem, dat ideaal is voor verse marktaardappelen of hele aardappelen voorafgaand aan de verwerking, verbetert de prestaties bij het vinden van aardappelen met gebreken en het verwijderen ervan. Met de sorteermogelijkheden kan de productkwaliteit worden gewaarborgd, terwijl de arbeidsbehoeften worden verminderd en een consistente lijncapaciteit wordt bereikt, ondanks schommelingen in de kwaliteit van het binnenkomende ruwe product.

"De waarde van Herbert Oculus voor de aardappelsector is nog nooit zo groot geweest. Nu extreme weersomstandigheden de kwaliteit en kwantiteit van geoogste gewassen wereldwijd beïnvloeden en de beschikbaarheid van arbeidskrachten nog nooit zo laag is geweest, kunnen klanten door met Oculus de inspectie te automatiseren toch aan de kwaliteitsspecificaties voldoen en tegelijkertijd de opbrengst en winstgevendheid maximaliseren. Gedreven door voortdurende verbeteringen hebben we Oculus geüpgraded om onze klanten een meer innovatieve, effectieve en betrouwbare oplossing te bieden voor de veranderende markt," aldus Antoine van Bree, president van Key Technology EMEA en Azië.

De verbeterde Herbert Oculus heeft nieuwe camera's die een tweemaal zo hoge resolutie bieden als de vorige generatie camera's, om kleinere, moeilijker op te sporen defecten te identificeren. Een geavanceerder 64-bits besturingssysteem vervangt het vorige 32-bits systeem om een meer verfijnde analyse van elke aardappel te verkrijgen. Nieuwe luchtcilinders met een langere levensduur en betere afdichtingen werken op een lagere druk om het energieverbruik te minimaliseren, het onderhoud te verminderen en het bedrijfsgeluid te reduceren, terwijl de hoge prestaties behouden blijven. Lichtere afkeurvingers bewegen sneller om de afkeurnauwkeurigheid te verbeteren.

Herbert Oculus transporteert de aardappelen over een reeks rollen om de digitale infrarood kleurencamera's een volledig 360-graden beeld van elke knol te geven. In vergelijking met traditionele cascadesorteerders is deze unieke sorteermethode vriendelijker voor de aardappel en kan er 20% meer oppervlakte worden geïnspecteerd voor een maximale verwijdering van defecten.

De Herbert Oculus is verkrijgbaar in verschillende maten voor een capaciteit tot 40 ton product per uur. Het apparaat herkent de grootte, vorm, kleur en textuur. Dankzij de geavanceerde detectiemogelijkheden kan de sorteermachine een groot aantal kleurfouten, ziekten en oppervlakteafwijkingen opsporen, waaronder huidverkleuring, groene en donkere kleuren, kneuzingen, mechanische schade en diverse ziekten.

Key ondersteunt klanten wereldwijd via haar uitgebreide verkoop- en servicenetwerk SupportPro.

Bezoek Key Technologies in Berlijn, hal 6.1 stand A-60.

Voor meer informatie:
Buffy Hagerman
Key Technology
Tel: +1 509 540 7415
bhagerman@key.net 
www.key.net 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.