Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nathalie Gaillard, coördinator van het Franse Interprofessioneel Comité van de BOB walnoot uit Grenoble

BOB walnoot uit Grenoble voor het eerst op Fruit Logistica

Van 8 tot en met 10 februari zal de BOB walnoot uit Grenoble voor het eerst aanwezig zijn op de Fruit Logistica in Berlijn. De 3 rassen uit Grenoble die in het bezit zijn van een BOB (Franquette, Mayette en Parisienne) zullen aan de duizenden bezoekers van de Fruit Logistica beurs worden gepresenteerd.

Eerste BOB walnoot
Met een opbrengst van 13.000 ton per jaar maakt de BOB walnoot uit Grenoble al minstens 1000 jaar deel uit van het Franse gastronomische erfgoed. Sterker nog, het was de eerste Franse walnoot die in 1938 een beschermde oorsprongsbenaming (BOB) kreeg.

Meest geconsumeerd
Erkend om de unieke smaak en goede voedingswaarde, is de walnoot inmiddels bekend bij 1 op de 2 Fransen en is deze daarmee zelfs de door notenliefhebbers in Frankrijk meest geconsumeerde walnoot: om precies te zijn is de BOB walnoot uit Grenoble te vinden in de boodschappenmandjes van 35% van de noten kopende consumenten.

Zeer populair
De BOB walnoot is ook populair bij de deelnemers op de internationale markt, die met name houden van het unieke karakter van de noot die uitsluitend in de dop wordt verhandeld. Meer dan de helft van de opbrengst wordt geëxporteerd, voornamelijk naar landen binnen de Europese Unie: 18% daarvan naar Italië, nog  eens 18% daarvan naar daarvan Duitsland,  9% daarvan naar Zwitserland en 8% naar andere landen*.

In deze context zal de BOB walnoot uit Grenoble vertegenwoordigd zijn op de Fruit Logistica beurs, in de hal gewijd aan AGF-producten uit Frankrijk (hal 22, B33) en in een stand naast die van coöperatie Coopenoix. "De deelname aan de Fruit Logistica beurs zal ons helpen bij het directer met de klanten in contact komen en de BOB walnoot zichtbaarder te maken. De walnoot wordt tot nu toe namelijk enkel vertegenwoordigd door de handelaren."

Dit jaar zal ook de Appellation op de Fruit Logistica beurs vertegenwoordigd zijn. De Franse markt is stabiel, dus de exportmarkt heeft een aanvullende rol. "We moeten ervoor zorgen dat we ook onze aanwezigheid buiten Frankrijk verankeren", vertelt coördinator van het Franse Interprofessioneel Comité van de BOB walnoot uit Grenoble (CING) Nathalie Gaillard.

De beurs zal tot slot een gelegenheid zijn om de bijzonder goede kwaliteit van walnotenopbrengst van dit jaar onder de aandacht te brengen.

*(Bron: FAO Stats 2020 en Interprofessioneel Comité van de BOB walnoot uit Grenoble (CING), Business review 2021-2022 * Denemarken, Griekenland en Spanje (elk 2%)).

Voor meer informatie:
Nathalie Gaillard
CING
[email protected] 
www.aoc-noixdegrenoble.com    

Publicatiedatum: