Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul van Groningen, Greenfood Iberica:

"Moeilijk om marges te maken in vreemd Spaans kasgroentenseizoen"

Tholen - Het Spaanse kasgroentenseizoen vanuit Almeria is in volle gang. "We laden wekelijks flinke volumes paprika's, komkommers, courgettes en aubergines. Een groot deel voor de Scandinavische markt, een flink deel voor Duitsland en ook wat voor Frankrijk, Oostenrijk, Nederland en een beetje Verenigd Koninkrijk", vertelt de Nederlander Paul van Groningen, die werkzaam is voor het Spaanse Greenfood Iberica.

"Het is een vreemd seizoen. Er is - op een paar dagen na door wat regen - eigenlijk constant voldoende product beschikbaar.  Er is geen overproductie maar van tekorten is ook geen sprake. Marge maken is tot nu toe nog erg moeilijk geweest", constateert Paul. "Het lijkt dit jaar nog wel meer dan andere jaren alsof er twee verschillende werelden zijn. Een wereld met telers- en veilingprijzen in Almeria en de prijzen die in de afzetlanden rondgaan."

"Je merkt en hoort van de klanten dat de handel toch zwakker is. Een prijsstijging gaat vaak één of twee dagen goed en dan zakt het weer terug. Hier bij de telers echter niet. Tel daarbij op dat de transportprijzen vanuit Spanje naar het noorden flink gestegen zijn en dan begrijp je dat het moeilijk is om wat te verdienen. Desalniettemin  blijven we positief en werken we verder aan de uitrol van ons merk Daily Greens. Hiermee bereiken we steeds meer markten en hebben we dit jaar toch wat nieuwe klanten erbij gekregen.""Voor de komende twee weken verwachten we in productie nog geen echte veranderingen. Het weer is goed, maar fris en het product groeit maar dus niet te snel. De verwachting is dat de prijzen iets naar boven zullen gaan, maar niet extreem. Hopelijk wordt het tweede deel van het seizoen wat beter en trekt de markt en de prijsvorming wat aan", besluit Paul. 

Voor meer informatie:
Paul van Groningen
GreenFood Iberica
C/Avda.Catalunya,
33-35 I 17253 Mont-ras (Girona)
Catalonië, Spanje
Tel: +34 972 667 216
[email protected]   
www.greenfoodiberica.es