Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede vraag naar Italiaanse bloemkool

"Vanuit teeltoogpunt is het bloemkoolseizoen niet gemakkelijk", zegt Alessandro Vistocco, teeltmanager van Vistocco Group, een bedrijf in de Italiaanse provincie Salerno. "Door overvloedige regenval halen we niet helemaal het gewenste kwaliteitsniveau. Maar de verkoop loopt vlot, er is veel vraag naar bloemkolen." 

Op de foto, van links naar rechts, de leden van Vistocco Group: Sabatino Vistocco, Salvatore Vistocco, Carmine Vistocco, Alessandro Vistocco en Carmine Vistocco 

"Vooral Duitsland en Groot-Brittannië trekken aan onze mouw. De bloemkool wordt gewaardeerd om zijn eigenschappen. Wij noemen hem zelfs de koning der groenten", zegt Alessandro. "Maar de prijzen van bloemkool lijken wel altijd behoorlijk te schommelen." 

Vistocco Group, een familiebedrijf gevestigd in de vlakte van de Sele, is actief sinds 1980. Tegenwoordig heeft het bedrijf een areaal van 150 hectare, volledig buitenteelt. In het winterseizoen wordt ongeveer 80 hectare witte en gekleurde bloemkool en 60 hectare Romanesco-artisjok geteeld. In de zomer wordt 90 à 100 hectare bestemd voor de teelt van watermeloen en de rest voor netmeloen. Het bedrijf levert voornamelijk aan de retail in binnen- en buitenland en een klein deel (10%) aan de groothandelsmarkten in Noord-Italië. 

"Dit jaar hebben we voor het eerst geëxperimenteerd met witte Romanesco-bloemkool. Voorlopig is het nog een nicheproduct, maar er is zeker vraag naar. Verder telen we ter uitbreiding van ons assortiment ook gekleurde bloemkool, ook een nicheproduct."

Vistocco Group teelt bloemkool van november tot april, artisjokken van januari tot eind april en (water)meloenen van half juli tot eind september. Het bedrijf beschikt over een verwerkingsmagazijn van 1.800 m2 en twee koelcellen met een totale oppervlakte van 450 m2 (één voor het verse en één voor het bewerkte product). De teelt van het bedrijf is GlobalGAP en GRASP gecertificeerd en 5 hectare wordt voorbehouden voor biologische teelt. 

"In de toekomst willen we onze afzetkalender nog uitbreiden en daarom staan we op het punt om 2 hectare kas te bouwen. Verder willen we graag een specifieke machine kopen voor het verwerken van onze artisjokken in voorgesneden producten en we zijn ook van plan om ons biologisch areaal te vergroten", besluit Vistocco.

Voor meer informatie:
Vistocco Group
Via Papaleone 405
84025 Eboli (SA) – Italië
[email protected]
[email protected]

Publicatiedatum: