Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
USDA - Egypt Citrus Annual

Egyptische sinaasappeloogst 20% hoger

Voor MY 2022/23 voorspelt FAS Caïro dat de sinaasappelproductie met bijna 20 procent zal stijgen tot 3,6 MMT, vergeleken met de vorige raming van 3,0 MMT. De productiestijging wordt toegeschreven aan optimale weersomstandigheden en temperaturen tijdens de bloei van de bomen, waardoor vruchtzetting en productie toenamen. De afgelopen 25 jaar hebben de citrustelers en de commerciële bedrijven zich gericht op de productie van 'schoon' fruit om grote volumes op hoogwaardige exportmarkten te behouden.

De commerciële telers in Egypte gebruiken een geïntegreerde bestrijding van plagen en ziekten in hun boomgaarden. IPM omvat het gebruik van biologische bestrijding en andere beheersinstrumenten om plagen effectief te bestrijden op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier.

Het grootste deel van de Egyptische sinaasappelproductie is afkomstig van commerciële bedrijven op grond die in de afgelopen drie decennia is teruggewonnen op de woestijn.zijn aangelegd, niet in de Nijlvallei. In de Nijlvallei bevinden zich vooral extreem kleine bedrijven en de telers daar kunnen zich de investeringen voor duurzame sinaasappelteelt niet veroorloven.

Klik hier om het volledige verslag (in het Engels) te lezen.


Bron: apps.fas.usda.gov 

Publicatiedatum: