Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groeiende vraag naar kasgroenten in Egypte

Het Egyptische bedrijf Hydrofarms gaat een grote stap zetten, een uitbreiding van een volume van 240 ton dit seizoen naar 3.000 ton volgend seizoen. Dit nieuws, aangekondigd door de CEO van Hydrofarms, Adel El Shentenawy, is te danken aan het investeringsplan van het bedrijf wat een antwoord is op de groeiende vraag.

Het bedrijf is opgericht in Egypte in 2012 en verdeelde zijn activiteiten tussen het bouwen van hydroponic teeltbedrijven, het ombouwen van oude bedrijven naar hydroponic teeltbedrijven en het contracteren van telers voor wederverkoop onder zijn merk "Peret". El Shentenawy zegt: "We zijn pioniers in het aanbieden van slimme, lokale en haalbare landbouwoplossingen in Egypte. We hebben onze lokale knowhow en Agri-Tech oplossingen ontwikkeld om onze activiteiten in Egypte en de regio uit te breiden." 

De teler teelt 35 soorten tomaten, 20 soorten Sweet en Chili-pepers, verschillende soorten sla (standaard en speciale soorten - Salanova) en aromatische kruiden. El Shentenawy legt uit: "We telen het hele jaar rond omdat het een hydroponics systeem is, wat helpt bij de seizoensgebondenheid en een constante teelt gedurende het jaar."

Ook al stijgen de volumes, het bedrijf richt zich voornamelijk op de lokale markt vanwege de groeiende vraag, maar het is van plan - aldus El Shentenawy- volgend seizoen te starten met exporteren, naar de Arabische Golfstaten, de EU en Afrikaanse markten.

Voor meer informatie:
Mr. Adel El Shentenawy
Hydrofarms
Tel: +20 100 104 0077
Email: [email protected]

Publicatiedatum: