Rwandese AGF verovert internationale markt

Rwandese groenten en fruit blijven nieuwe internationale markten veroveren. De Rwandese exporteur Kengne Empire zal zijn producten in het eerste kwartaal van 2023 voor het eerst verzenden naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje en België, nadat hij zich al in Duitsland en Frankrijk op de markt had begeven.

Kengne Timo, algemeen directeur van Kengne Empire, is duidelijk over zijn ambities: "Ons doel is om Rwandese AGF-producten op het bord te brengen van elke consument die gezonde producten wil consumeren."

Het bedrijf exporteert vooral Habaneropepers, maar ook Bird Eye pepers, okra, witte aubergine, evenals exotisch fruit zoals avocado en passiefruit. Volgens Kengne is het exportvolume meer dan verdrievoudigd dankzij het aantrekken van nieuwe producenten en het aanboren van nieuwe markten.

Het succes van de Rwandese teelt is volgens Kengne te danken aan de zeer concurrerende prijzen voor producten van hoge kwaliteit en een constant aanbod. "Je hoeft de klanten alleen maar te vertellen dat het product uit Rwanda komt om ze te overtuigen. Rwandese exporteurs hebben het merkimago van de kwaliteit van Rwandese AGF-producten en de betrouwbaarheid van de mensen erachter gevestigd."

Maar de echte kern van deze prestatie, voegt Kengne eraan toe, is de ambitieuze visie die eraan ten grondslag ligt: "Ik ben een jonge ondernemer met een passie voor ondernemen en de wereld duurzamer maken, dat is wat mij elke dag drijft," en ook een nationale ambitie. "Met de hulp van de Rwandese regering hebben we de moeilijkheden die we hadden tijdens de pandemie en de stijgende energiekosten kunnen overwinnen."

Voor meer informatie:
Kengne Timo
Kengne Eempire
Tel: +250789700612
kengneempire@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.