Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Dien pomelo's geëxporteerd naar VK

De eerste partij Dien pomelo's uit de noordelijke provincie Hoa Binh in Vietnam is op 12 december naar het VK geƫxporteerd. De partij omvat bijna 11 ton Dien pomelo's, geoogst door telers in de Ngoc Luong commune van het district Yen Thuy. De Dien pomelo plantages beslaan ongeveer 2.300 ha, 45% van het totale areaal in de provincie. Het district Yen Thuy alleen al is goed voor meer dan 800 ha.

In 2019 heeft het nationale bureau voor intellectuele eigendom een handelsmerkcertificaat afgegeven voor Dien pomelo in het district Yen Thuy. Daarvan kreeg 30 ha van Dai Dong Agricultural Cooperative codes en werd gecertificeerd dat het voldoet aan de VietGAP-norm.

Nguyen Thi Thu Huong, directeur van het bedrijf RYN, dat betrokken is bij de export, zei dat aangezien het VK de meest veeleisende markt in Europa is, de zending waarschijnlijk de weg zal banen voor het product om populairder te worden in de wereld.

Bron: en.nhandan.vn

Publicatiedatum: