Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martucci: "Binnenkort betreden we ook andere markten"

Veel vraag uit Oost-Europa naar Italiaanse clementines

"De landen van Oost-Europa, met Polen voorop, zijn grote afnemers van clementines. In december nemen de bestellingen verder toe", zegt Daniele Martucci, van het gelijknamige Italiaanse bedrijf, gespecialiseerd in de handel van sinaasappelen en mandarijnen. 

"Sinds ongeveer 10 dagen is de vraag met 35-40% gegroeid. We sturen nu grote hoeveelheden clementines naar Polen, Slowakije en Hongarije. Ons geheim is een zorgvuldige sortering en verpakking, ook al doet dit de kosten met ongeveer € 0,05 per kilo stijgen in vergelijking met het klassieke proces. Vooral in Oost-Europa moeten we ervoor zorgen dat we eventuele claims voorkomen, want de kopers zijn er experts in het bedenken van excuses om de aankoopprijs van de goederen te verlagen, die sowieso al erg laag is. We voeren een dubbele controle uit voordat we het citrus verladen", legt Daniele Martucci uit. 

"Nadat het fruit bij de telers is opgehaald, wordt een eerste sortering uitgevoerd, waarbij al het citrus dat beschadigd is of esthetisch niet voldoet, eruit wordt gesorteerd. Vervolgens worden de clementines gedurende ongeveer 12 uur in koelcellen geplaatst en behandeld met ozon en UV-lampen in een temperatuurgecontroleerde omgeving. Samen maken deze twee behandelingen het mogelijk om elk ziekteverwekker uit te roeien. Pas hierna worden de clementines in de kratten geplaatst, waarna een tweede en nauwkeurigere selectie plaatsvindt. Vervolgens worden ze op de vrachtwagens geladen." 

Sorteerfase

"Vooral dit jaar merken we grote belangstelling voor geborstelde clementines uit Apulië. Tot nu toe hebben de Oost-Europese landen hun aanvoer eerst uit Griekenland en Turkije betrokken, waarvan het fruit niet van uitstekende kwaliteit lijkt te zijn, en sinds kort ook uit Albanië, uit de Saranda-streek."

Kratten met clementines 

Martucci denkt dat de situatie direct na de kerstperiode zou kunnen veranderen. Albanese kopers zouden vanwege de beperkte beschikbaarheid van lokaal product wel eens grote hoeveelheden Italiaans fruit kunnen bestellen. "Voor ons is de handel met Albanië een groot gemak. Ze kopen het liefst het vers geplukte fruit zonder dat het eerst behandeld wordt. Dit betekent een grote besparing op arbeid en op energie voor de verwerking en koeling", zegt de bedrijfsleider. 

Voor meer informatie:
Martucci Srl
Via Chiatona,
74016 Massafra (TA) - Italië
Tel: +39 338 2620262
[email protected]
martucci.info

Publicatiedatum: