Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Zimbabwaanse tuinbouw biedt enorme exportgroei"

Volgens deskundigen uit de sector biedt de tuinbouw in Zimbabwe enorme kansen voor de groei van de export van het land. De regering van president Mnangagwa voert een reeks programma's uit om de teelt en tegelijkertijd de uitvoer van tuinbouwproducten te stimuleren.

Nu het land zich opmaakt om de voordelen van de tuinbouw ten volle te benutten, zullen er meer mogelijkheden ontstaan als de provincies gebieden aanboren waar zij concurrerende en vergelijkbare voordelen hebben. Als de mogelijkheden op districtsniveau worden erkend, kunnen gemakkelijk gerichte programma's worden uitgevoerd om de teelt te stimuleren en de banden met potentiële kopers uit de regio en daarbuiten te versterken.

De nationale organisatie voor de ontwikkeling en bevordering van de handel, ZimTrade, heeft inmiddels provinciale enquêtes uitgevoerd om de kansen op districtsniveau in het hele land vast te stellen.

In Mashonaland East is uit de enquête gebleken dat de tuinbouwsector in alle negen districten van de provincie snel winst oplevert. De tuinbouwsector neemt het grootste deel van de economische activiteiten in Mashonaland East voor zijn rekening. Dit maakt het gemakkelijk om in de provincie een levendige tuinbouwexportsector te ontwikkelen.

Bron: sundaymail.co.zw

Publicatiedatum: