Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afrikaanse markt steeds aantrekkelijker voor Egypte

Egyptische producenten richten hun aandacht steeds meer op Afrikaanse markten, in de context van een verschuiving van internationale bestemmingen voor Egyptische groenten en fruit. Dit is het geval voor de groenteteler Agropro.

Mohamed Shahen, CEO van Agropro: "We willen onze producten exporteren waar ze het meest gewaardeerd worden. We nemen de missie om bij te dragen aan de voedselzekerheid in onze regio ter harte. Daarom willen we buurlanden in de Arabische Golf en Afrika ten zuiden van de Sahara betreden." 

Het bedrijf teelt verschillende groenten, zoals tomaten, uien, komkommers, broccoli, zoete en hete pepers, enz., met een jaarlijks volume van 4.000 ton. "Door te investeren in apparatuur en kassen kunnen we het hele jaar door produceren, ongeacht de weersomstandigheden. Zo kunnen we een stabiele teelt garanderen," aldus Shahen.

Wat de prijs betreft, verwacht Mohamed een stabiele prijs in vergelijking met de vorige seizoenen: "We hebben onze kosten goed onder controle en kunnen onze producten tegen een redelijke prijs blijven aanbieden aan de eindverbruikers."

Het bedrijf exporteert momenteel naar Italiƫ, Duitsland en Koeweit en biedt zijn producten aan de internationale markten aan via het Egyptische bedrijf Mozare3.

Voor meer informatie:
Mohamed Shahen
Agropro Egypt
Tel: +201203420020
[email protected]

Publicatiedatum: