Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Aldi begint kerstoorlog in supermarkt met groentenaanbieding van € 0,22

Picnic stapt over op Système U na twee jaar met Cora
Toen Picnic in mei 2021 zijn Franse activiteiten startte, werkte het voor de inkoop en logistiek samen met hypermarktketen Cora. Aan die samenwerking komt in het eerste kwartaal van 2023 een einde, meldt het Franse vakblad LSA. Voortaan vertrouwt Picnic voor zijn bevoorrading op de diensten van supermarktketen Système U. "We hebben met U een soortgelijke overeenkomst gesloten als met Cora," bevestigt Picnic-medeoprichter Michiel Muller.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Ocado stopt uitbreiding als vraag naar online boodschappen afneemt
Ocado heeft bekendgemaakt dat het de ontwikkeling van meer geautomatiseerde distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk zal stopzetten nu de vraag naar online boodschappen begint af te nemen. In een presentatie aan analisten verklaarde de online supermarkt dat twee nieuwe customer fulfilment centres (CFC's), die in 2024 en 2025 zouden worden geopend, nu worden uitgesteld, zo meldt The Financial Times.
Bron: grocerygazette.co.uk 

VK: Aldi begint kerstoorlog in supermarkt met groentenaanbieding van € 0,22
Aldi heeft het startschot gegeven voor de jaarlijkse prijzenoorlog in de supermarkt met de terugkeer van zijn traditionele kortingen voor de feestdagen, waarbij groenten voor slechts € 0,22 worden verkocht. In de week voorafgaand aan Kerst, van zondag 18 december tot en met zaterdag 24 december, maken de kortingen op groenten ook deel uit van Aldi's "Super 6" prijsverlagingen op groenten en fruit die het hele jaar door gelden. De seizoensgebonden deal is ontworpen om de kosten voor een traditioneel kerstdiner laag te houden en omvat 1 kg wortelen, 2 kg aardappelen en 500 g pastinaken, evenals rode en witte kool, koolraap en de zo belangrijke spruitjes. Alle groenten in de deal worden verkocht voor € 0,22.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Britse Asda opent 300 buurtwinkels in de komende vier jaar
De Britse supermarktgroep Asda heeft gezegd dat het van plan is 300 buurtwinkels te openen tegen eind 2026, met als doel een speler te worden in de markt van de kleinere winkels om de groei te stimuleren en daarbij 10.000 nieuwe banen te creëren. De groep opende zijn tweede supermarkt Asda Express in Tottenham, Noord-Londen, en voegde eraan toe dat het locaties had gevonden voor meer openingen in Wiltshire, Essex en Surrey.
Bron: reuters.com 

Kroatië: Grootste Spar-supermarkt in Zagreb heropent met sterker versaanbod
Na een renovatie van twee maanden is de grootste Spar-supermarkt in de Kroatische hoofdstad Zagreb heropend. De vernieuwde winkel aan de Martićeva-straat in het trendy 'Design District' heeft een premium uitstraling en aanbod, met meer aandacht voor verse voeding. Het aanbod verse producten wordt aangevuld met een groot assortiment groenten en fruit en bakkerijproducten van topkwaliteit.
Bron: spar-international.com 

Turkse topman stapt op na schuldvraag over inflatie
Een topman van een van de grootste Turkse supermarktketens werd gedwongen ontslag te nemen als hoofd van een deel van de sector nadat hij de beweringen dat de retail verantwoordelijk is voor de stijgende inflatie in het land fel had verworpen. Galip Aykac van BIM Birlesik Magazalar is opgestapt als voorzitter en bestuurslid van de Food Retailers Association, aldus een verklaring op de website van de groep.
Bron: bnnbloomberg.ca 

Ahold Delhaize neemt leveranciers en klanten mee op klimaatmissie
Ahold Delhaize actualiseert zijn klimaatdoelstellingen en richt zich daarbij op zijn leveranciers, producten en klanten. Leveranciers moeten hun uitstoot gaan verminderen, terwijl de winkels meer plantaardige producten gaan aanbieden.
Bron: retaildetail.eu 

Publicatiedatum: