Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogst Linbo mandarijnen over anderhalve maand van start

In februari start alweer het derde seizoen van de late Tang Gold mandarijn van Linbo®️, een merk bekend voor zijn uitstekende smaakeigenschappen én de interessante afzetperiode (februari-april).

Karton met Linbo mandarijnen – seizoen 2022

"We bereiden ons voor op het beste teelt- en verkoopseizoen sinds de lancering van het merk", zegt Francesco Paolo Gallo, voorzitter van het Linbo-consortium. "Op dit moment is er zo'n 100 hectare in productie en de komende jaren komt daar nog eens 40 hectare bij. Dit jaar zien we een uitstekende maatsortering in de boomgaarden en we verwachten een dubbel zo grote oogst als vorig seizoen. Een vijfde daarvan is biologisch product, dat zich in het schap van het conventionele product als Linbo Bio onderscheidt met een eigen logo." 

Huidige stand van de teelt 

Nieuw in 2023 is het zero residu fruit. "Naast bio willen we nu zero residu fruit op de markt brengen. Dit jaar is dat nog maar een klein deeltje van ons aanbod, maar in de komende seizoenen zal het grootste deel van wat nu conventioneel is, zero residu worden. We maken grote sprongen voorwaarts en dat hebben we vooral te danken aan onze technici, die elke dag de aangesloten telers met raad over innovatieve en moderne teelttechnieken bijstaan." 

Huidige staat van het fruit

"We zien al een zeker enthousiasme bij de handelaren. Ook buitenlandse distributeurs zien de Linbo-club als een betrouwbare partner. De retail is het belangrijkste verkoopkanaal voor ons product. Het fruit is nu nog aan het rijpen. We denken in de eerste tien dagen van februari met de aanvoer te kunnen beginnen, maar alles zal afhangen van het weer."

Voor meer informatie:
Club Linbo
S.P. 103 C.da Furnoli
74016 Massafra (TA) - Italië
Tel: +39 339 52 44 270
info@linbo.it
linbo.it

Publicatiedatum: