Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische markt moeilijker toegankelijk voor Egyptische citrusexporteurs

's Werelds grootste citrusexporteur, Egypte, heeft een grote stijging gezien in volumes dit seizoen. Volgens Eslam Gelila, CEO van Egyptische exporteur Gelila, was de stijging 20% meer dan vorig jaar en een totaal van ongeveer 6 miljoen ton citrus staat klaar voor de export.

Echter, een deel van deze teelt is op zoek naar kopers, vanwege omstandigheden gerelateerd aan de Russische markt.

Volgens Eslam Gelila wordt de teelt in Egypte beïnvloed door een tekort aan grotere maten. Dat is op zich goed nieuws, omdat medium en kleine maten door de meeste internationale markten worden gewaardeerd. Maar... "Als we weten dat Russische klanten de voorkeur geven aan grote maten en dat Rusland 30% van de vraag naar Egyptisch citrus vertegenwoordigt, begrijpen we dat we alternatieve markten zien te vinden," zegt Eslam.

De tweede reden is de situatie in Oost-Europa, die de handel met Rusland ernstig verstoord heeft. Eslam legt uit: "Op dit moment zijn er slechts 2 scheepvaartlijnen tussen Egypte en Rusland operationeel, wat een logistieke last met zich meebrengt."

Deze uitdagingen zijn de andere kant van een exceptioneel goed Egyptisch citrusseizoen wat betreft kwaliteit en kwantiteit, volgens Eslam.
Wat betreft kosten zien Egyptische exporteurs en vergelijkbare situatie: aan de ene kant goed, de andere kant slecht. De devaluatie van het Egyptische pond ten opzichte van de Amerikaanse dollar is goed nieuws voor de exporteurs, maar zij hebben te maken met stijgende productiekosten, waaronder aanplanten, verpakken en transportkosten.

Gelila executives, die dit seizoen de rassen Navel, Valencia, mandarijnen en citroenen teelde, naast andere soorten groenten en fruit, blijft positief. "De situatie eist van ons dat we onze doelmarkten wijzigen. We intensiveren ons bereik naar Afrikaanse landen, wat een veelbelovende markt is," besluit Eslam.

Voor meer informatie:
Eslam Gelila
Gelila
Tel. +20 100 000 4540
[email protected]
www.gelila-eg.com 

Mohamed Ashraf
Gelila
Tel: +20 110 015 0908
[email protected]
www.gelila-eg.com

Publicatiedatum: