Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderscheiding voor Spaans citrusbedrijf dat nitraatgebruik beperkt

Het Spaanse Frutínter gebruikt niet meer nitraat dan strikt noodzakelijk in de bemesting van zijn citrusbomen. Omdat het daarmee bodemverontreiniging vermijdt, werd het beloond met een keurmerk overhandigd door de Isaura Navarro, Valenciaans gewestminister van Landbouw en Ecologische Transitie. Bij de uitreiking van de prijs vorige week werd de minister vergezeld door Roger Llanes (directeur van het Valenciaanse Agentschap voor de Promotie van de Land- en Tuinbouw), Pedro Beltrán van de Polytechnische Universiteit van Valencia, Manuela Yllera (verantwoordelijke certificering bij Food Rina Iberia) en Alfredo Martínez (manager van Wtech).

"Op het bedrijf doen we aan Agriculture 4.0. Dat staat voor intelligente praktijken die ervoor zorgen dat het nitraat dat bij de bemesting wordt aangevoerd nooit de strikt noodzakelijke hoeveelheid overschrijdt. Een teveel aan nitraat is schadelijk voor het milieu, omdat het verontreiniging veroorzaakt in de ondergrondse watervoerende lagen", vertelt Javier Usó, directeur van Frutínter.

"Dankzij de implementatie van specifieke sensoren op de percelen kunnen we in realtime achterhalen wat de precieze behoeften van het gewas zijn. Met technologische middelen voorzien we de plant van het water, de stikstof en het kalium dat het echt nodig heeft. Met de juiste hoeveelheid water en bemesting sijpelen er geen vervuilende stoffen door naar de ondergrondse lagen."

"Bij Frutínter zorgen we voor de gezondheid van mens en planeet. We zijn pioniers op het gebied van duurzaamheid en slimme tuinbouw. We verkopen kwaliteitsproducten die afkomstig zijn van milieuvriendelijke teelt."

Voor meer informatie:
Frutínter
Tel: +34 964 506 310 (Spanje)
[email protected]
https://frutinter.com

Publicatiedatum: