Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische citrustexporteurs verlagen prijzen met 5%

Profiterend van de devaluatie van het Egyptische pond hebben sommige Egyptische citrusexporteurs lagere prijzen aangeboden in vergelijking met het vorige seizoen, de daling loopt op tot 5%.

Dit is het geval voor Alwessam, een exporteur van tuinbouwgewassen, waarvan de exportprogramma's op 1 december beginnen. Het bedrijf exporteert Navelsinaasappelen, Baladi sinaasappelen, Eureka A citroenen, mandarijnen met pit Fermont, Keny en Honey Mercott, en mandarijnen zonder pit Maraf en Tango.

Omar Elsafi, commercieel directeur van het bedrijf, zei dat "de volumes van dit seizoen hoger zijn dan vorig jaar, met een stijging van minstens 8%. De kwaliteit is echt goed. We hebben geen grote hoeveelheden grote vruchten, maar kleine en middelgrote maten zijn er meer."

Omar zegt dat hij al orders heeft ontvangen voor zijn importprogramma's: "Voor sinaasappelen hebben we vraag naar grote maten uit Rusland, Maleisië, Singapore, Brazilië, Vietnam, het VK, Polen en Nederland, en een gering aantal bestellingen uit China. De vraag naar middelgrote maten komt voornamelijk uit het Midden-Oosten, India en Afrikaanse landen. Voor kleine maten hebben we orders ontvangen uit de Malediven en Mauritius."

Wat andere variëteiten betreft, vervolgt Omar: "De vraag naar mandarijnen en citroenen komt uit het Midden-Oosten, en verse gekleurde citroenen gaan naar het Verre Oosten en Afrikaanse landen."

Op de Oost-Europese markt is de vraag nog wat traag door de Griekse concurrentie. Omar legt uit dat "het Griekse citrus van zeer goede kwaliteit is en de geografische nabijheid maakt het vervoer sneller."

De door Alwessam beschikbaar gestelde exportprogramma's lopen door tot juni, waarbij de Valencia-sinaasappelen het seizoen afsluiten.

Voor meer informatie:
Omar Elsafy
Alwessam for agricultural crops
Tel: +201007118664
[email protected]
www.alwessam-eg.com

Publicatiedatum: