Britse telers waarschuwen voor meer tekorten in de supermarkten

De Britse groentensector kan in gevaar komen nu telers waarschuwen dat zij niet genoeg betaald krijgen om groenten, waaronder tomaten, te telen als gevolg van de stijgende energiekosten. Het tekort aan arbeidskrachten heeft ook gevolgen voor de vraag in het land zelf, waarbij retailers ervoor kiezen om producten uit het buitenland te importeren. De energieprijzen hebben vooral gevolgen gehad voor tomaten, vanwege het gebruik van verwarmde kassen.

Lea Valley, dat zich uitstrekt van Hertfordshire en Essex tot Noord-Londen, produceerde in 2020 ongeveer 75 procent van de komkommers en paprika's in Groot-Brittannië. Het gebied - dat de "komkommerhoofdstad van Groot-Brittannië" wordt genoemd - zou zijn productie volgend jaar kunnen zien halveren ten opzichte van de cijfers voor 2020.

Lee Stiles, secretaris van de Lea Valley Growers Association, heeft verklaard dat er volgend jaar "over de hele linie" tekorten aan Britse producten zullen ontstaan. De helft van de 80 leden van de groep heeft ervoor gekozen geen groenten te planten vanwege de verwachte financiële verliezen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.