Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistaanse exporteurs van Kinnow-mandarijnen zoeken hulp bij regering

Alle belanghebbenden bij de teelt en export van Kinnow-mandarijnen hebben de hulp van de Pakistaanse regering ingeroepen om het hoofd te bieden aan de nieuwe uitdagingen als gevolg van de klimaatverandering en extreme weersomstandigheden. Naar verwachting zal de uitvoer van Kinnow-mandarijnen in de eerste week van december beginnen, terwijl de uitvoerprijs is vastgesteld op Rs2.000 (€ 23,58) per 40 kg, vanwege de lagere oogst.

"De consumenten zullen deze keer misschien meer moeten betalen voor Kinnow-mandarijnen," zei Ahmad Jawad, CEO van Pakistan Businesses Forum. Hij benadrukte dat de State Bank of Pakistan, om het de exporteurs gemakkelijker te maken, tijdig e-formulieren moet uitgeven en speciale regelingen moet treffen voor het opzetten van bankkanalen, met name voor zendingen naar de Iraanse en de Russische markt.

Met een gemiddelde jaarlijkse oogst van 2,4 miljoen ton draagt dit citrusras voor ongeveer 30% bij aan de totale fruitteelt in Pakistan, die de afgelopen twee decennia jaarlijks met 1,5% is gestegen.

Bron: tribune.com.pk

Publicatiedatum: