Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste export rode Tan Lac grapefruit vanuit Vietnam naar het VK

De eerste partij van 5.400 rode Tan Lac grapefruit uit de provincie Hoa Binh (Vietnam) is op 24 november naar het Verenigd Koninkrijk geëxporteerd. Volgens de vice-voorzitter van het provinciale Volkscomité Dinh Cong Su is dit het resultaat van de gezamenlijke inspanning van de provinciale tuinbouwsector, de coöperaties en de plaatselijke bevolking in het district Tan Lac. "De uitvoer van deze vrucht zal een grote aanmoediging zijn voor plaatselijke teeltbedrijven om te streven naar meer exportzendingen van andere tuinbouw-producten," voegde hij eraan toe.

Nguyen Huy Nhuan, directeur van het provinciale ministerie van Landbouw, verklaarde dat naast de uitbreiding van de teeltgebieden, de toepassing van wetenschap en technologie bij de teelt door de plaatselijke bevolking is toegenomen en dat zij goed op de hoogte zijn van de rol van organische meststoffen.

Momenteel verbouwt het district citrus, waaronder sinaasappel en grapefruit, op 1.523 hectare, waarvan 1.420 hectare voor bedrijven met een geschatte opbrengst van 22.200 ton.

Bron: en.vietnamplus.vn

Publicatiedatum: