Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cor van der Kaaij stapt uit Lokal Harvest

Tomatenteler Cor van der Kaaij gaat Lokal Harvest verlaten. In het bedrijf werken telers samen met investeerders aan het in het buitenland opzetten van tuinbouwprojecten. Een verschil van inzicht ligt ten grondslag aan zijn vertrekt, zo laat Cor weten.

Op dit moment worden in een project van Lokal Harvest kassen gehuurd in Egypte voor de teelt van tomaten. Er is een verschil van inzicht ontstaan over de invulling van de organisatie. "Leo van der Lans (ook trekker in het project red.) ziet het als een locatie zoals in Nederland, alleen dan een stukje verder weg. Ik zie meer in het opzetten van bedrijven met partners, zoals ik mede betrokken was bij het project Cualin Quality in Spanje en Thanet Earth in Engeland. Dat betekent dat de manager of partner altijd lokaal op het bedrijf aanwezig is als aanspreekpunt en om te zorgen dat alles uitgevoerd wordt volgens planning." Dat is nu niet het geval in Egypte.

Helemaal definitief is het vertrek van Cor niet. "Ik gooi nooit een deur definitief dicht." Hij laat weten dat het kan zijn dat ze 'elkaar later toch weer vinden in de strategie van Lokal Harvest'. "De toekomst is steeds moeilijker te voorspellen." Cor blijft interesse hebben in buitenlandprojecten om daar op teeltgebied begeleiding aan te bieden. Met zijn vertrek uit Lokal Harvest is hier weer extra ruimte voor.

Voor meer informatie:
Lokal Harvest
www.lokalharvest.com