Lena Leithold-Kühling:

"Mini CA-opslagsystemen maken een natuurlijke, gecontroleerde atmosfeer in het bestaande koelhuis mogelijk"

Duurzame verpakkingen, vooral van karton, vinden tegenwoordig steeds meer hun weg in de handel. Ook het familiebedrijf Kühling uit Emstek in het Duitse Niedersachsen heeft deze trend onderkend en het assortiment met enkele nieuwe oplossingen uitgebreid, vertelt Lena Leithold-Kühling.

Op de aankomende asperge- en zachtfruitbeurs expoSE in Karlsruhe worden in totaal acht nieuwe oplossingen in de standaardmaten 125, 250, 300 en 500 gram gepresenteerd. De schaaltjes uit golfkarton zijn bijzonder geschikt voor alle soorten zachtfruit, en zijn uitgerust met een kijkvenster uit 100% afbreekbare folie. "Deze visueel aantrekkelijke schaaltjes dragen bij aan een mooie productpresentatie. Er zijn ook twee hartvormige schaaltjes, speciaal voor bijzondere (feest)dagen", zegt Lena.


Directeur Christa Kühling op de expoSE 2021

Landbouwdoek, drankvulling en bindoplossingen
De familie Kühling kijkt terug op een lange geschiedenis in de asperge- en zachtfruitsector en verkoopt de producten namens geselecteerde regionale telers. Daarnaast is het bedrijf actief als toeleverancier van verpakkingsmaterialen en oogsttoebehoren, bijvoorbeeld landbouwdoek en folie. Lena: "Onlangs hebben wij deze categorie uitgebreid. Op onze stand op de expoSE zullen we onder andere nieuwe oplossingen op het gebied van landbouwdoek, mulchfolie-, bio-folie, geperforeerde folie, anti-worteldoek en bevestigings- en bindsystemen voor de fruit-, wijn- en tuinbouw presenteren."

Daarnaast kan men bij Kühling vanaf nu ook terecht voor drankverpakkingen in verschillende maten. "De verpakking is 100% recyclebaar, stapelbaar en efficiënt in de opslag. Bovendien wordt er een zeer lange houdbaarheid van de inhoud bereikt", schetst Lena.


Links: mini CA-opslag van Janny MT
Rechts: nieuwe kartonnen schaaltjes met biologisch afbreekbaar kijkvenster

Distributiepartnerschap met Janny MT
Verder plant het bedrijf ook een distributiepartnerschap met Janny MT, een Franse producent van mini CA-opslagsystemen. "Wij zullen vanaf 2023 de distributie voor Noord- en West-Duitsland overnemen en zien de systemen als zinvolle uitbreiding van ons assortiment, vooral voor middenstandsbedrijven uit de groenten- en fruitsector. Want de modulaire oplossing maakt een natuurlijke, gecontroleerde atmosfeer mogelijk en daarmee is het een flexibel opslagsysteem voor in het bestaande, klassieke koelhuis."

Lena vult aan: "Het systeem behoudt niet alleen de versheid van het product dat verkocht moet worden, maar vermindert ook het gasverlies en draagt aanzienlijk bij aan de natuurlijke CO2/O2 balans."

Bezoek het bedrijf op de expoSE 2022: hal 2, stand N-01 

Voor meer informatie:
Lena Leithold-Kühling
Kühling Fruchthandel KG  
Nord-Allee 11 - ecopark
D-49685 Emstek, Duitsland
Tel: +49 4473 92774 19
lena@kuehling-fruchthandel.de
www.kuehling-fruchthandel.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.