Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordprijzen voor citroenen in Polen

Als gevolg van de aanbodbeperkingen zijn de prijzen van citroenen op de Poolse markt voortdurend gestegen. De invoer van citroenen van het zuidelijk halfrond is reeds beëindigd, terwijl het oogstseizoen voor citroenen in Zuid-Europa en Turkije net is begonnen. Zuid-Afrikaanse citroenen verdwijnen reeds van de markt, waardoor de verkoopprijzen in dit segment sterk stijgen.

Het citroenseizoen van dit jaar belooft voor Europa, inclusief Polen, vrij moeilijk te worden wat de beschikbaarheid betreft. Spaanse handelsorganisaties melden dat de oogst van citroenen in het land dit seizoen sterk is gedaald. Momenteel liggen de prijzen voor citroenen op de Poolse groothandelsmarkt tussen 6,50 en 7,50 PLN/kg (1,37-1,58 €/kg), wat betekent dat zij gemiddeld 1,8 keer zo duur zijn als vorig jaar. Bovendien is de huidige prijs van citroenen de hoogste van de afgelopen tien seizoenen.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: