Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kees Kraijenoord volgt Peter Poortinga op als CEO van Plukon Food Group

Plukon Food Group maakt bekend dat Peter Poortinga per 31 maart 2023 terugtreedt als CEO. Kees Kraijenoord is benoemd als CEO per 1 april 2023.

Peter Poortinga heeft de Raad van Commissarissen op 1 april 2022 laten weten dat hij zijn huidige rol als CEO wil neerleggen, na de onderneming gedurende 22 jaar te hebben geleid. De Raad van Commissarissen en de Aandeelhouders waarderen zijn tijdige signaal dat een goed gecoördineerd opvolgingsproces mogelijk maakte. Op 27 september 2022 is Kees Kraijenoord, de huidige CFO van de onderneming, op voordracht van de Raad van Commissarissen door de aandeelhouders benoemd als CEO per 1 april 2023. De komende periode zal door beiden gebruikt worden om de taken goed over te dragen. Peter Poortinga zal per 1 april 2023 deel gaan uitmaken van de Raad van Commissarissen. Een zoekproces naar de nieuwe CFO is in gang gezet.

Juergen Steinemann, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt: "Peter kan met grote trots terugkijken op een buitengewone pluimvee carrière van 35 jaar. Hij heeft Plukon Food Group uitstekend geleid en enorm uitgebouwd tijdens zijn periode als Chief Executive Officer. Hij laat een gezond en vooraanstaand Europees pluimveeconcern achter."

"Wij danken Peter voor zijn leiderschap, zijn inzet en zijn bijdrage aan het grote succes van Plukon. Hij heeft in Plukon een ondernemende en sterk ambitieuze cultuur gecreëerd, die we in de toekomst zeker zullen continueren. Wij zijn zeer content met zijn toetreding tot de Raad van Commissarissen, waar hij met zijn kennis en ervaring verder kan bijdragen aan de verdere groei van Plukon in Europa."

Juergen Steinemann vervolgt: "Samen met Peter speelde Kees Kraijenoord een belangrijke rol in de uitbouw van Plukon sinds 2013, waarvan de laatste 6 jaar als CFO van de groep. Kees is een sterke leider, met alle kwaliteiten die nodig zijn om Plukon succesvol en winstgevend naar de volgende fase van groei te leiden. Met zijn lange staat van dienst bij Plukon, zijn goede kijk op mensen en heldere vertaling van onze strategie naar de organisatie, weet hij het beste uit zijn omgeving te halen."

Kees Kraijenoord vult aan: "Ik ben vereerd dat ik de kans krijg om dit bedrijf te leiden, Plukon heeft vooraanstaande marktposities. Er is groot ondernemerschap bij onze mensen, we willen ook in de toekomst, een high performance organisatie zijn en we hebben groot groeipotentieel in Europa. Daarnaast zal ons succes zich moeten continueren op basis van onze concepten, innovaties, duurzaamheids-initiatieven en transformatie. Voortbouwend op de gezonde basis die onder Peters’ leiderschap is gelegd, zullen wij onze strategie uitvoeren en blijvend waarde creëren voor al onze stakeholders. Daarbij willen we samenwerken met onze klanten en partners om duurzaam geproduceerde, betrouwbare en betaalbare proteïnen te leveren aan de Europese consument."

"Het was een voorrecht en een eer om 35 jaar voor dit geweldige bedrijf te hebben mogen werken en Plukon de afgelopen 22 jaar te hebben mogen uitbouwen en te leiden. Ik ben erg trots dat we Plukon onder diverse eigenaren (coöperatief, private equity en family companies) hebben kunnen laten groeien van 250 miljoen euro naar ruim 2,5 miljard euro omzet dit jaar. Plukon is een geweldig bedrijf, met een prachtige toekomst, en ik feliciteer Kees Kraijenoord van ganser harte met zijn benoeming. Ik kijk ernaar uit om het komend half jaar te werken aan de overgang van het leiderschap naar Kees", aldus Peter Poortinga.

Voor meer informatie:
Plukon Food Group
Industrieweg 36
8091 AZ Wezep
+31 (0)38 376 6637
[email protected] 
www.plukon.com 

Publicatiedatum: