Het binnenlandse honing pompeloseizoen is in augustus in China begonnen en is al halverwege. Hoewel de transportkosten zijn verlaagd, staat de export van honing pomelo voor veel uitdagingen door het gebrek aan consumptievermogen in Europa en de situatie in Rusland en Oekraïne.

Wen is van Pinghe Flourish Fruit Industrial, een exporteur van honing pompelo. Hij gaf een inleiding over de situatie van de honing pomelo van dit seizoen. "Het plantgebied van de honing pomelo is dit seizoen niet veel veranderd in vergelijking met de vorige jaren. Er was minder regen vóór de oogst, wat resulteerde in kleiner fruit en gebarsten vruchten, waardoor de opbrengst aanzienlijk daalde."

"Wat de export betreft, wordt verwacht dat het exportseizoen voor honing pomelo dit seizoen tot eind december zal duren. Op de overzeese markt is nog steeds vooral vraag naar witte pomelo en een klein deel naar rode pomelo. De recente exportprijs verschilt niet veel van de vorige jaren. Onze orders liggen hoger dan vorig jaar. Er is een lichte stijging, maar het is nog steeds veel minder dan in normale jaren. Met name veel exporteurs zijn niet optimistisch over de consumptiekracht in Europa en hebben hun aankopen verminderd. Aan de andere kant vertoont de zeevracht een dalende trend, zodat de transportkosten lager zijn dan in het vorige kwartaal," zei Wen.

Rusland is altijd een van de belangrijkste exportmarkten geweest voor Pinghe Flourish Fruit Industrial. "Door de Russisch-Oekraïense oorlog, hoewel Rusland de exportbevoorradingskwalificaties van sommige bedrijven, waaronder ons bedrijf, heeft hersteld, kunnen bijna geen schepen normaal in Sint-Petersburg aanmeren, zodat ze alleen vrachtwagens of spoorwegen kunnen gebruiken, maar dit soort transport is ingewikkeld en duur."

"In termen van binnenlandse afzet is de binnenlandse verkoop van onze honing pomelo over het algemeen goed dit jaar en van klasse I rassen is een tekort."

Pinghe Flourish Fruit Industrial heeft een plantage van 120 hectare in Pinghe County, provincie Fujian, het belangrijkste teeltgebied van pomelo in China, en de plantage is GAP gecertificeerd. "Om de kwaliteit van het fruit te waarborgen, hebben we dit seizoen de traditionele plastic netten en decoratieve linten op de buitenverpakking van het fruit verwijderd en alleen de folie op het oppervlak van de grapefruit behouden om rot en insectenschade te voorkomen, waardoor de hoeveelheid plastic met maar liefst 60% is verminderd. Ik denk dat in de toekomst meer en meer klanten de milieubeschermingsconcepten van leveranciers bij de beoordeling zullen betrekken en bedrijven die de verpakking optimaliseren zullen zich op de markt kunnen onderscheiden."

Pomelo heeft bepaalde eisen voor houdbaarheid en een eigen opslagstation is een belangrijk voordeel van Pinghe Flourish Fruit Industrial. "Aangezien het honing pomeloseizoen halfweg is, daalt ook de export geleidelijk aan. Onlangs hebben we bewust de verkoopsnelheid vertraagd en een deel van het fruit in koelcellen opgeslagen. Wanneer er een tekort op de markt is, kunnen we nog steeds leveren aan de bestaande klanten."

Voor meer informatie: 
Wen Mindong 
Pinghe Flourish Fruit Industrial Co., Ltd
+86 592 5314 087 / +86 189 6511 5427
wmd@flourishfruits.com  
www.flourishfruits.com