Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maar waarde van het product niet gestegen

Citrusoogst in Algarve +15 tot 20%

Volgens José Oliveira, de voorzitter van de grootste Portugese vereniging van citrusproducenten, zal de productie in de Algarve dit jaar met 15 tot 20% stijgen. "We kunnen niet zeggen dat het seizoen dat nu ten einde loopt een goed seizoen was," zei de voorzitter van AlgarOrange. Hij merkte op dat, hoewel dit seizoen niet veel last had van waterschaarste, de volgende dat wel zou kunnen hebben, als het in de toekomst niet meer gaat regenen.

Oliveira voegde eraan toe dat hij "bang is voor wat komen gaat, vooral vanwege het vooruitzicht van een aanhoudend gebrek aan water in de toekomst". Hij wees erop dat in de regio waar bijna 90% van het citrus in Portugal wordt geteeld, de opbrengsten dit jaar "met 15 tot 20% zijn gestegen in vergelijking met een normaal jaar", maar onderstreepte dat deze stijging "niet gepaard ging met een stijging van de waarde van het product".

De inkrimping van de vraag heeft geleid tot een daling van de prijzen en een verschuiving van de teelt voor de consumentenmarkt naar de industrie, die "veel lagere" prijzen betaalt, merkte hij op.

Bron: theportugalnews.com

Publicatiedatum: