Hervatting oogst leidt tot daling wortelprijzen in Oekraïne

Deze week is in Oekraïne een daling van de wortelprijzen waargenomen. Marktdeelnemers beweren dat extreem lage verkoopcijfers en een seizoensgebonden toename van het aanbod van wortelen van teeltbedrijven de belangrijkste redenen zijn voor de negatieve prijstrend.

Momenteel proberen Oekraïense telers wortelen in bulk te verkopen tegen 12-16 UAH/kg (€0,09-0,14/kg), wat gemiddeld 28% goedkoper is dan aan het eind van de vorige week. De telers proberen momenteel wortelen van lage kwaliteit te verkopen die niet op lange termijn worden opgeslagen, wat ook een aanzienlijke invloed heeft op de prijzen in dit segment.

Uiteraard heeft de verbetering van de weersomstandigheden de telers ook in staat gesteld de oogst te hervatten. Als gevolg daarvan blijft het aanbod van wortelen op de markt toenemen, maar de kwaliteitskenmerken ervan zijn niet altijd geschikt voor de kopers, wat op zijn beurt weer een factor is in de prijsdaling. De huidige prijzen voor wortelen in Oekraïne liggen echter nog steeds gemiddeld 2,6 keer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.