Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De rijpe Nederlandse appel blijft aan de boom hangen"

"Het is te gek voor woorden", zegt fruitteler Erik Debets uit Zuid-Limburg tegen de Volkskrant, die een deel van zijn appels laat hangen. "Maar zo steekt de wereld in elkaar. Het gedrag van consumenten en de inkoop van supermarkten staat haaks op wat men zegt over voedselverspilling, over lokale producten."

"Ik heb alle papieren waar je aan moet voldoen", zegt Lambregts. "De appels zijn lokaal en gezond en onze bestrijdingsmiddelen worden steeds meer biologisch. Maar de werkelijkheid is: men eet steeds minder vers fruit. En wat ze wel eten zijn vooral exoten: avocado’s, mango’s, granaatappels." De Nederlandse Jonagolds en Elstars hebben het lastig in de mondiale concurrentie op de appelmarkt. 

Lees hier het volledige artikel van de Volkskrant

Publicatiedatum: