Jordaanse groenten- en fruitexport +7%

De Jordaanse export van groenten en fruit is in de eerste negen maanden van 2022 met 6 tot 7% gestegen. Volgens secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw Mohammed Hiyari werd in totaal 360 ton geëxporteerd, vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar.

Hiyari voegde eraan toe dat de lancering van een Jordaans-Palestijns partnerschap om groenten en fruit op de markt te brengen "positieve" indicatoren heeft laten zien, aangezien de eerste vrachtvlucht van de Jordaans-Palestijnse Agricultural Marketing Company zondag van Queen Alia International Airport naar Qatar is vertrokken. Voor de komende weken zijn nog meer zendingen gepland, voegde hij eraan toe.

Minister van Landbouw Khaled Huneifat kondigde aan dat een vrachtlading van ongeveer 36 ton groenten is vervoerd om de Arabische markten te voorzien van lokale producten, volgens de contracten van het Jordaans-Palestijnse bedrijf, zei het ministerie van Landbouw.

De in 2022 opgerichte Jordaans-Palestijnse Agricultural Marketing Company heeft tot doel de toegang van de sector tot zowel buitenlandse als traditionele markten te vergemakkelijken, alsmede de marketinggerelateerde activiteiten te verbeteren, de beste verzendopties (land, zee en lucht) te selecteren en het concurrentievermogen van lokale producten te verbeteren, voegde de verklaring eraan toe.

Bron: jordantimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.