Hoe staan de gewassen in de kassen van Almería er eind september bij?

Het gewestelijke ministerie van Landbouw van Andalusië heeft een overzicht gepubliceerd van de staat van de gewassen in de kassen van Almería van 26 september tot en met 2 oktober.

In de kassen in het oosten van Almería werden groene, rode en gele California-paprika's geoogst. De teelt van de Lamuyo-paprika’s liep wat achter op schema. Bij alle paprika-types werd er getopt en opgebonden.

Ook bij tomaten werd er getopt, opgebonden en bestoven met behulp van hommels. Tegelijkertijd ging de oogst van de gewassen die in mei en juni waren aangeplant nog door. Maar voor het merendeel van de gewassen was het nog wachten op de eerste oogst: een deel was net aangeplant, een ander deel was al flink opgeschoten en had al bloemen. Een derde deel had zelfs al onrijpe vruchten hangen.

In de auberginekassen zagen we verschillende teeltfasen: jonge planten, vruchtzetting en planten met reeds kleine vruchten. Er werd opgebonden en er werden zelfs al enkele aubergines geoogst.

De eerste komkommers werden reeds geoogst. Je zag er voor de rest planten in alle teeltfases.

Courgetteplanten kunnen praktisch het hele jaar door aangeplant worden, waardoor in de kassen gewassen te zien waren in alle teeltfasen: recent geplante gewassen, in bloei, met kleine vruchten en met rijpe vruchten klaar voor de oogst.

De kassen kwamen steeds leger te staan. Er waren wel nog steeds zaailingen van tomaten, courgettes, aubergines en komkommers aanwezig, en ook de laatste puntpaprika's.

In de kassen van Níjar werden cherry- en pruimtomaten geoogst, maar heel weinig gladde, ronde tomaten. Die komen pas rond half oktober in volle productie. De vruchtzetting verliep voorspoedig, zowel in kwantiteit als kwaliteit.

De gele en groene paprikaplanten stonden er goed op, zoals in andere jaren, ook al was het seizoen iets later begonnen omdat de krijtlaag laat werd verwijderd vanwege de hittegolven in de zomer. De eerste rode paprika's werden stipt geoogst. Net als bij tomaat waren er geen problemen met de geïntegreerde gewasbescherming.

De aubergineteelt ging door zonder noemenswaardige incidenten. De nieuwe aanplanten kwamen met enige vertraging in productie in vergelijking met andere jaren.

De komkommerteelt kende een normale ontwikkeling, wel met enige aanwezigheid van witte vlieg en bladluis.

De courgetteteelt verliep in veel verschillende fasen: er waren kassen met recent aangeplante zaailingen, andere hadden al productie, en in nog andere werden de planten verwijderd wegens virusdruk of omdat ze aan het einde van hun cyclus waren gekomen.

Bron: informacionagropesquera.com / aenverde.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.