Fresh & Cash Wuppertal

"Door verhuizing capaciteit en aanbod uitgebreid"

Nadat het huurcontract op de oude locatie op de groothandelsmarkt in Varresbeck eind 2020 niet verlengd werd, verhuisde groothandelsonderneming Fresh & Cash uit Wuppertal naar de wijk Vohwinkel. Men verwierf een moderne hal met een totale capaciteit van bijna 2.000 m2, die volgens de huidige normen werd uitgerust. Sindsdien bloeit de handel als nooit tevoren. Want vanwege de capaciteitsuitbreiding konden ook de klantenkring en het productpalet succesvol worden uitgebreid, deelt directeur Cevdet Cavusoglu ons mee. 

Het bedrijf, dat in 2017 werd opgericht, wordt ook geconfronteerd met de huidige prijsstijgingen, vooral het transport is volgens Cevdet in de afgelopen maanden extreem duur geworden. "Wij leveren overwegend aan weekmarkthandelaren en retailwinkels binnen een straal van circa 60 km, die wij hoofdzakelijk voorzien van restvoorraden tegen betaalbare prijzen. Fruit maakt ongeveer 70 procent van ons assortiment uit, aangezien het bij groenten aanzienlijk moeilijker is om klasse II tegen aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Desalniettemin hebben we sinds de verhuizing ook ons groentenassortiment succesvol uit kunnen breiden." 

Cevdet Cavusoglu staat samen met zijn zakenpartner Ayber Cebba aan het roer van Fresh & Cash. Het bedrijf ontstond in 2017 vanuit de bestaande retailwinkel.

Citrus en kastanjes vervangen druiven
Als aanlooppunt voor veel etnische afnemers in het Rhein-Ruhrgebied vormt seizoensfruit uit Turkije een vast onderdeel van het productpalet, vervolgt Cevdet. "Turkse Sultana-druiven worden nog steeds actief verhandeld, maar het seizoen loopt nu geleidelijk aan ten einde. Hetzelfde geldt voor Italiaanse partijen, die over het algemeen tegen iets lagere prijzen worden verhandeld. Ondanks de merkbaar dalende koopkracht hebben wij de Turkse druiven tot nu toe zeer goed kunnen verkopen. Hetzelfde geldt voor Turkse zwarte vijgen, hierbij kunnen we eveneens terugkijken op een geslaagd seizoen." 

Ondertussen haalt de ondernemer citrus momenteel vanuit het zuidelijk halfrond. Onder andere de Zuid-Afrikaanse Nadorcott-clementines domineren momenteel de handel. "Begin oktober verwachten we al de eerste Nadorcotts uit Turkije, die vanwege de hoge kwaliteit in de afgelopen jaren snel aan betekenis hebben gewonnen. Hetzelfde geldt voor Turkse Satsuma's, die iets later op de markt komen en over het algemeen tot in januari verkrijgbaar zijn. Juist in dit productsegment heeft Turkije zich als marktleider bewezen."Het Turkse fruitpalet wordt gecompleteerd door exoten, bijvoorbeeld pitaya's met rood vruchtvlees, die sinds kort op de markt komen. Cevdet: "Wij hadden dit Turkse tropische fruit dit jaar in het assortiment en de klanten accepteerden de pitaya's zeer goed. Voor ons handelaren is het ook leuk om de klanten iets nieuws aan te kunnen bieden. Het product heeft ook bestaansrecht: Vietnam teelt namelijk hoofdzakelijk witte pitaya's, terwijl Turkije zich overwegend op de teelt van rode pitaya's richt. Het enige dat men naar mijn idee nog wat zou kunnen optimaliseren is de verpakking. Tot nu toe ontbrak het helaas aan een robuuste, vervoerbare verpakking."


Dagverse goederen voor regionale afnemers uit het Rhein-Ruhrgebied

Bezorging wordt steeds belangrijker
Als jong bedrijf met een groeiende klantenkring ziet Fresh & Cash zichzelf goed voorbereid op de komende jaren, zegt Cevdet. "De verhouding tussen afhaalklanten en bezorging is ongeveer 50-50, terwijl op onze oude locatie ongeveer 80 procent werd afgehaald. Deze tendens zal zich in de komende jaren vermoedelijk verder voortzetten, waardoor wij er goed voorstaan met onze halcapaciteit. Wat er met de nabijgelegen groothandelsmarkt in Düsseldorf zal gebeuren zal daarbij ook een beslissende rol spelen."

Voor meer informatie:
Cevdet Cavusoglu
Fresh & Cash GmbH
Vohwinkler Str. 119b
D-42329 Wuppertal, Duitsland
Tel: +49 174 3929313 
info@freshandcash.de         
www.facebook.com/cavber/          
freshandcash.de/#welcome  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.