Julien Crémer, Sud ImpEx:

"Onze wilde paddenstoelen zijn de vlaggenschipproducten"

Behalve in het aanbieden van een ruim assortiment aan AGF-producten is het Franse Sud ImpEx ook gespecialiseerd in het leveren, selecteren en distribueren van wilde paddenstoelen. "In het kader hiervan werken we met verschillende inzamelpunten voor paddenstoelen in en buiten Frankrijk.

De bekendste inzamelpunten zijn te vinden in Drôme, Lozère en Vosges", vertelt directeur van Sud Impex Julien Crémer.

Een breed assortiment aan wilde paddenstoelen
Met het oog op diversificatie en om de klanten tevreden te stellen, brengt Sud Impex een breed assortiment aan paddenstoelen op de markt, met niet alleen de meest edele rassen van de Cèpe (de Boletus) als de Cèpe de Bordeaux (Boletus edulis), de Cèpe bronzé (Boletus aerus) en de Cèpe des pins (Boletus pinicola), maar ook een hele reeks kleine paddenstoelen: gele en grijze cantharellen, gele stekelzwammen, amethistzwammen ofwel rodekoolzwammen, weidekringzwammen, melkzwammen, keizeramanieten ofwel Caesar-paddenstoelen en nog veel meer.

 

Truffels: één van de specialiteiten van Sud ImpEx
Om te kunnen voldoen aan de eisen van alle klanten (bestaande uit retailers en (sterren)restauranthouders) herverpakt Sud Impex vanuit Perpignan alle paddenstoelen voor distributie in Europa en sorteert het bedrijf alle cantharellen en boleten.

Sud Impex heeft zich echter ook gespecialiseerd in uitzonderlijke producten die iedereen kent: truffels. "Om het aanbod van onze paddenstoelen te kunnen verbreden, zijn we ons ook gaan specialiseren in verse truffels, met name zwarte truffels (Tuber melanosporum) en witte Alba-truffels uit Italië (Tuber magnatum pico), die vooral voor de feestdagen worden verdeeld."

 

De rest van het jaar kan Sud ImpEx klanten ook zomertruffels (Tuber aestivum) aanbieden: "Zomertruffels worden in Frankrijk overigens geheel ten onrechte minder gewaardeerd. Vanwege hun smaak-kwaliteiten en hun heerlijke hazelnootgeur zijn zomertruffels juist zeer gewild in Italië, een van de landen waar de meeste paddenstoelen ter wereld worden geconsumeerd."

 

Een nieuwe verpakking ter verbetering en bescherming van de truffel
Om de truffel te kunnen beschermen, heeft Sud ImpEx onlangs een nieuwe verpakking ontwikkeld. "We willen de truffel met behulp van een nieuwe verpakking op een uitzonderlijke manier onder de aandacht brengen. De originele verpakking met een vacuümzak erin om het product te bewaren is speciaal ontwikkeld voor verkoop in supermarkten (voor consumenten) en alleen verkrijgbaar via Sud ImpEx."

Voor meer informatie:
Julien Cremer
Sud ImpEx
Tel.: +33 (0)6 81 29 85 87  
julien.cremer@sudimpex.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.