Volgens een recente online-enquête over voedselverspilling zijn drie van de vijf Cyprioten bereid minder te betalen voor verse maar 'lelijke' producten. Volgens de negende online-enquête van het Life-Footprint-project over voedselverspilling en consumptietrends onder Cyprioten lijken consumenten dit jaar meer bereid tot gewoonten die voedselverspilling helpen tegengaan dan in 2021.
De peiling werd online uitgevoerd in de periode van 15-18 juli 2022. De steekproef varieerde van 1.388 tot 2.437 personen, afhankelijk van de vraag. De resultaten lieten een duidelijk positieve trend zien aangezien een groot percentage, 64,6 procent, zeer of aanzienlijk bereid is om verse groenten en fruit met een niet helemaal gaaf uiterlijk tegen lagere prijzen te kopen. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van het voorgaande jaar, toen 47,2% hetzelfde antwoord gaf.
Er was ook een significante daling van het percentage deelnemers die helemaal niet of niet zo bereid zijn om klasse II groenten en fruit tegen lagere prijzen te kopen, van 40,6 procent in 2021 naar 25,4 procent in 2022.
Meer dan de helft van de deelnemers, 52,1 procent, is zeer of aanzienlijk bereid om groenten en fruit van goede kwaliteit maar niet helemaal vers te kopen tegen sterk gereduceerde prijzen.
Bron: cyprus-mail.com