Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistaanse telers vernietigen Iraanse tomaten

Verscheidene eigenaren van teeltbedrijven en telers verzamelden zich in de stad Mangochar en blokkeerden de nationale snelweg tussen Quetta en Karachi, waardoor het verkeer werd opgehouden. Ook onderschepten demonstranten een voertuig dat geladen was met uit Iran ingevoerde tomaten en begonnen tomatenkisten te plunderen of op de weg te gooien. De demonstranten, die slogans scandeerden tegen de regering, zeiden dat zij de invoer van tomaten uit Iran niet zouden toestaan en dat hun oogst klaar was om naar de markt te worden gebracht.

De Balochistan Zamindars Association, die het protest had georganiseerd, heeft de vernieling van tomaten veroordeeld en zich van het incident gedistantieerd. Toch is de vereniging van mening dat de plaatselijke telers aanzienlijke financiƫle verliezen zullen lijden door de invoer van tomaten en andere groenten uit Iran en Afghanistan omdat hun oogst, die klaar is om op de markt te worden gebracht, niet de juiste prijs zal opbrengen.

Zij heeft de regering gevraagd deze invoer stop te zetten tot de plaatselijke tomatenoogst op de markt is aangekomen. Verscheidene vrachtwagens met tomaten en uien uit Iran en Afghanistan hebben Pakistan via de grensovergangen Taftan en Chaman bereikt, waardoor de hoge prijzen van beide groenten op de lokale markt zijn gedaald.

Bron: economictimes.indiatimes.com

Publicatiedatum: