Uitbreiding paprikateelt om te voldoen aan toenemende vraag naar lokaal product

In de herfst van vorig jaar maakte het Canadese Mucci Farms bekend dat het bijna de uitbreiding van het paprika-areaal met 12 hectare had voltooid. De expansie werd gedreven door de stijgende vraag naar paprika’s uit de kas. "Ik denk dat de groeiende vraag naar paprika's onder meer te maken heeft met een verhoogde aandacht voor gezond eten, de behoefte aan een verscheidenheid aan consumptie-opties, van slaatjes tot creatieve hapjes, en aan de hernieuwde belangstelling om zelf thuis te koken", zegt Cole Mucci, teeltmanager Paprika’s bij Mucci Farms. Het bedrijf teelt meerdere maten, rassen en kleuren om consumenten veelzijdigheid in hun maaltijden en een hoge voedingswaarde aan te bieden. 

De vraag naar paprika's uit de kas is groot vanwege een langdurige en overvloedige aanvoer met constante kwaliteit. "Meer dan ooit tevoren voelt de groenteteelt de impact van inconsistente watervoorziening, weersomstandigheden, uitdagingen in de toeleveringsketen en steeds veranderende wettelijke vereisten", zei Mucci. In een gecontroleerde omgeving is Mucci Farms in staat een hoogwaardig product te telen waar retailers en consumenten op kunnen vertrouwen. "Een teeltseizoen van negen maanden, aangevuld met aanbod van partnertelers over het hele continent, helpt ons het hele jaar door aan de vraag naar lokaal en regionaal geteeld product te voldoen."

In koude klimaatregio's is er jaarrond vraag naar paprika's, maar het seizoen in de traditionele teelt is er kort. "Ons vermogen om het grootste deel van het jaar onder glas te telen stelt ons in staat de afhankelijkheid van geïmporteerde producten te verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit en houdbaarheid te verbeteren dankzij onze nabijheid tot de markt en moderne teeltpraktijken."


Eerste oogst
De bouw van de nieuwe paprikakas begon in de late zomer van 2021 en werd begin 2022 voltooid. De faciliteit van 12 hectare omvat ook een magazijn van 7.500 vierkante meter, dat is uitgerust met ultramoderne apparatuur voor het sorteren en verpakken van de paprika’s. Ongeveer negen maanden nadat de uitbreiding was voltooid, is het bedrijf halverwege de eerste oogst in de nieuwe kas. De oogst van de paprika’s met één groeicyclus loopt van maart tot december. Er is zodoende voldoende tijd om de kassen schoon te maken en te desinfecteren voordat een nieuw gewas wordt geplant. Mucci Farms teelt momenteel paprika’s op een areaal van in totaal 31 hectare. 

De uitbreiding vond plaats op de hoofdvestiging van het bedrijf in Kingsville, Ontario. De belangrijkste afzetgebieden zijn Centraal- en Oost-Canada, het Middenwesten van de Verenigde Staten en de regio's ten oosten van de rivier de Mississippi tot aan Florida.

Benieuwd naar het bouwproces? Klik hieronder om een video te zien van de uitbreiding, van de kale grond tot de afgewerkte kas.

Voor meer informatie:
Ajit Saxena
Mucci Farms
Tel: +1 519 326 8881
asaxena@muccifarms.com
www.muccifarms.com

 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven