Simon Ackermann Fruchtimport over de verkoop van Franse Savéol-tomaten

"Duurdere segmenten hebben te lijden onder de huidige economische omstandigheden"

De tomaten van het Franse bedrijf Savéol hebben in de loop der jaren een goede plaats veroverd in het premiumsegment van de Duitse retail. Daarop wijst Simon Ackermann Fruchtimport, een jarenlange verkooppartner op de Duitse markt. 

Consumenten zijn steeds prijsbewuster 
Vanwege de stijgende inflatie en het prijsbewuste inkoopgedrag van de consumenten is de verkoop dit jaar iets afgenomen. "We merken dat de duurdere segmenten te lijden hebben onder de huidige omstandigheden," vertelt Dario Plesa, die al jarenlang inkoper en verkoper is bij Simon Ackermann Fruchtimport.

Het fruithandelsbedrijf uit Koblenz werkt sinds inmiddels vijfentwintig jaar nauw samen met Savéol en verkoopt diens tomaten als één van de weinige leveranciers op de Duitse markt. De Savéol tomaten worden voor het grootste deel geheel zonder inzet van gewasbeschermingsmiddelen geteeld. "In plaats van gewasbeschermingsmiddelen worden er uitsluitend nuttige insecten ingezet, dat past heel goed bij de duurzaamheidsgedachte en de huidige tijd."

Wat de Franse tomaten onderscheidt van de tomaten van telers uit andere landen, is de grote verscheidenheid aan oude rassen, en dat men bij de teelt de focus legt op de smaak en het ontzien van bronnen. Dario: "Dit komt ook tot uiting in de volledig omschakeling naar duurzame kartonnen verpakkingen bij alle productverpakkingen."

De gevolgen van de hitte beginnen zich af te tekenen 
Afgezien van de inflatie en de daaruit voortvloeiende prijsstijgingen wordt Simon Ackermann ook geconfronteerd met de gevolgen van de aanhoudende hittegolf in grote delen van Europa. Dario: "De grote catastrofe laat nog op zich wachten, hoewel de kwaliteit en beschikbaarheid van talrijke producten al merkbaar afnemen. Wat ons Savéol-assortiment betreft is de beschikbaarheid nog steeds in orde, aangezien de tomaten in de kas geteeld worden."

Foto's: Simon Ackermann GmbH 

Voor meer informatie:
Dario Plesa
Simon Ackermann GmbH
Wallersheimer Weg 29
D-56070 Koblenz, Duitsland
Tel: +49 (0)261 982 58 0
info@ackermann-fruchtimport.de 
www.ackermann-fruchtimport.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven